Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa. Do prípravy na ME sa zapojí aj Žirková

Slovenské basketbalistky začnú prípravu na júnové ME v Česku (16. - 25. júna) v sobotu 6. mája v Lučenci. Zoznam 24 mien, ktoré sa do nej zapoja, bude známy v utorok.

02.05.2017 13:49
Zuzana Žirková Foto: ,
Zuzana Žirková.
debata

Už s istotou sa však na ňom objaví skúsená 36-ročná hráčka Good Angels Košice Zuzana Žirková. „Počítam s ňou. Samozrejme, všetko bude záležať na jej konečnom rozhodnutí. Som rád, že prijala moje pozvanie do reprezentácie a teším sa na prácu s ňou. Myslím si, že pre celý tím to bude mať veľký prínos,“ povedal nový kouč slovenských basketbalistiek Marian Svoboda. Žirkovej prítomnosť je prekvapujúca, keďže už viackrát ohlásila koniec reprezentačnej kariéry.

Okrem nominácie mal skúsený 56-ročný Čech Marian Svoboda za úlohu vytvoriť si nový realizačný tím. Za prvého asistenta si zvolil Richarda Kucsu, ktorý doposiaľ pomáhal hlavnému trénerovi Piešťanských Čajok Martinovi Pospíšilovi. O druhom mene zatiaľ nie je rozhodnuté. „Je to v štádiu riešenia. Mal by to byť český tréner, viac však k tomu nepoviem. Keďže zatiaľ nie je o ničom rozhodnuté a veci sa môžu zmeniť, nemá zmysel o tom hovoriť,“ uzavrel Svoboda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Žirková #ME 2017 v basketbale žien