Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik berie svoje odvolanie ako fakt, hoci má iný názor

Tréner ženskej basketbalovej reprezentácie Slovenska Maroš Kováčik si vo štvrtok vypočul telefonát, z ktorého zostal v miernom šoku.

27.04.2017 20:10
basketbal, maroš kováčik, Foto: ,
Maroš Kováčik dáva inštrukcie svojim zverenkyniam.
debata

"Maroš, musím vám oznámiť, že ste spolu s celým realizačným tímom odvolaný z toho dôvodu, že nevieme splniť vaše finančné požiadavky,“ oznámil Kováčikovi prezident Slovenskej basketbalovej asociácie Pavel Bagin. Takto to Kováčik uviedol pre agentúru SITA.

Už len bývalý reprezentačný kormidelník neskôr k téme svojho odvolania doplnil: "Túto informáciu beriem ako fakt, aj keď mám iný názor. Myslím si, že naše finančné požiadavky neboli vôbec prehnané. Druhá vec je, že keď chcete s niekým komunikovať, potrebujete partnera a vôľu z druhej strany. A my, teda celý realizačný tím, sme to takto od novembra minulého roku necítili.“

Kováčik tvrdí, že aj v náročnej situácii pri veľkom množstve zranených hráčok sa v realizačnom tíme snažili svoju prácu robiť čo najlepšie a pripraviť plán záverečnej prípravy na európsky šampionát, ktorý sa v Českej republike uskutoční v dňoch 16.- 25. júna.

"S hráčkami širšieho kádra sme pravidelne komunikovali, minimálne dvakrát osobne s každou z nich. Všetko sme pripravili – od rozpisu tréningových jednotiek až po prípravné zápasy. Napriek náročnej situácii sme boli ochotní svoju prácu dokončiť. Teraz už nemôžeme a mne nezostáva iné, len zapriať novému realizačnému tímu a hráčkam, aby čo najúspešnejšie reprezentovali na ME,“ skonštatoval Maroš Kováčik, ktorého vo funkcii nahradil český kouč Marian Svoboda.

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Maroš Kováčik #SBA