Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odvolali Kováčika. Problémom boli peniaze

Sedem týždňov pred štartom európskeho šampionátu prišli slovenské basketbalistky o trénera Maroša Kováčika.

27.04.2017 15:30 , aktualizované: 19:00
Maroš Kováčik Foto: ,
Maroš Kováčik.
debata

Tridsaťosemročného rodáka z Lučenca odvolal spolu s celým jeho realizačným tímom z funkcie výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA). Dôvodom je neakceptovanie finančných požiadavok Kováčika a jeho asistentov Petra Jankoviča a Martina Pospíšila.

„S realizačným tímom sme sa nedokázali dohodnúť na pokračovaní spolupráce. Všetci traja tréneri mali platné zmluvy, dvojica asistentov aj so zazmluvnenými finančnými podmienkami. Len s hlavným trénerom sme mali osobitne prerokovať jeho požiadavky. Pred desiatimi dňami nám však všetci traja predložili požiadavky, ktoré sú, bohužiaľ, vysoko nad možnosti SBA,“ vysvetlil nečakaný krok prezident SBA Pavel Bagin.

Nemá šéf slovenského basketbalu obavy, že toto rozhodnutie opäť naštrbí nie práve ideálny obraz SBA na verejnosti i v basketbalovej obci? „Rozdiel medzi našimi možnosťami a ich požiadavkami bol naozaj veľmi veľký. Neviem, ako by sme vysvetlili našej členskej základni. Považujem za nekorektné, že finančná otázka bola otvorená až krátko pred štartom prípravy na šampionát. Všetkých troch trénerov považujem za výborných odborníkov, no možnosti SBA sú jednoducho obmedzené,“ doplnil Bagin.

Kováčik priviedol reprezentáciu pred dvoma rokmi na ME v Maďarsku k deviatej priečke a zvládol i kvalifikáciu na tohtoročný európsky šampionát v Česku (16. až 25. júna v Prahe a Hradci Králové). Na základe rozhodnutia VV SBA má prezident Bagin vymenovať za nového trénera ženskej reprezentácie Mariana Svobodu, ktorý si vytvorí vlastný realizačný tím. Príprava na ME mala odštartovať už v priebehu budúceho týždňa.

Slovenky si v základnej B-skupine v Hradci Králové zahrajú s Bieloruskami, Turkyňami a Taliankami. Na záverečnom turnaji sa predstaví 16 krajín, o štyri menej než pred dvoma rokmi.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Maroš Kováčik #Marián Svoboda