Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslavovali do svitania. Žirková ešte nekončí

Mali to byť posledné veľké majstrovské oslavy. Hráčky aj fanúšikovia však veria, že Good Angels sa aj o rok pobijú o slovenský titul.

20.04.2017 16:40
Zuzana Žirková, good angels košice Foto: ,
Zuzana Žirková so svojou dcérou.
debata

Košické basketbalistky nedopustili vo finálovej sérii s Piešťanskými Čajkami žiadne prekvapenie. Vyhrali ju v najkratšom možnom čase 3:0 na zápasy. Posledný tretí zvládli v stredu doma 68:55 a následne rozpútali zaslúžené oslavy. Trvali až do svitania.

Pocty strihania majstrovskú sieťku sa dočkala ostrieľaná krídelníčka Lucia Kupčíková, zároveň sa lúčila s kariérou. Vedenie klubu sa rozlúčilo aj so slovinskou rozohrávačkou Tejou Oblakovou, ktorá sa počas troch sezón v Košiciach vypracovala medzi európsku špičku a čaká ju prestup do špičkového klubu.

Či uzavrie výnimočnú kariéru aj kapitánka Zuzana Žirková, je zatiaľ otázne. „Pôvodne som si myslela, že toto bude môj posledný ročník, ale momentálne je to otvorené. Verím, že o rok sa budeme tešiť z 15. titulu. Či to však bude aj so mnou na palubovke, je ešte otázne,“ nevylučuje Žirková žiadnu alternatívu.

Tréner Peter Jankovič verí, že 36-ročná hrajúca legenda ešte sezónu vydrží. „Či ako kapitánka, alebo hrajúca asistentka. Stále má družstvu veľa čo dať,“ naznačuje kouč.

Generálny manažér a duša Good Angels Daniel Jendrichovský pred sezónou vravel, že bude posledná „veľká“. „Ešte pár týždňov dozadu som bol o tom presvedčený, ale Zuzka Žirková chce ešte hrať. Má dosah na niektorých ľudí, ktorí nám môžu pomôcť. Uvidíme, ako to dopadne, máme čas do 15. júna. Ak sa nezmení čosi v prístupe mesta, štátu či v zákone o športe, tak na profesionálnej úrovni pokračovať nebudeme,“ vraví Jendrichovský.

Neláka ho pätnásty titul? „Voľakedy sme túžili po desiatom či po prekonaní ružomberskej série. Pätnásť je tiež pekné číslo, ale aby sme pokračovali len kvôli tomu, to nie. V domácej súťaži však určite hrať budeme. Či len s mladými dievčatami alebo aj s hráčkami, ktoré sa zaslúžili o tento titul, sa ešte uvidí,“ dodáva.

Lúčiaca sa Kupčíková priznala, že záverečné momenty zápasu prežívala ťažko. „Mala som slzy na krajíčku. Nakoniec to celkom rýchlo ubehlo. Momentálne som pevne rozhodnutá, že končím kariéru, i keď sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Robím tak kvôli rodine i preto, že sama so sebou už nie som spokojná ako v minulosti. Dám priestor mladším,“ usmieva sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Zuzana Žirková