Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels už nemôžu Čajky podceniť

Basketbalistky Good Angels Košice sa v extraligovom finále s Piešťanskými Čajkami - séria štartuje už v stredu o 18.00 v košickej Angels aréne - pokúsia získať svoj štrnásty titul. Ich pozícia však už nie je taká suverénna ako v predošlých rokoch. Piešťanky totiž v aktuálnom ročníku Košičanky dvakrát zdolali - v základnej časti i vo finále Slovenského pohára.

12.04.2017 11:00
Good Angels Košice,  Lucia Kupčíková, Romana... Foto: ,
Basketbalistky Good Angels Košice Lucia Kupčíková (v strede) a Romana Stehlíková sa snažia zastaviť piešťanskú pivotku Monique Oliverovú.
debata

„Do série pôjdeme so zdravým sebavedomím, disciplínou a bojovnosťou. Ak chceme pomýšľať na úspech, musíme hrať koncentrovane plných 40 minút. Sme presvedčené, že môžeme byť Košičankám vyrovnanejšie než v predošlých rokoch. Až na ihrisku však uvidíme, na čo to bude stačiť a na koľko zápasov sa finále natiahne,“ vraví Tereza Páleníková, jedna z opôr Čajok.

Októbrové prelomenie osemnásťzápasovej série Piešťan bez víťazstva nad Good Angels dodalo zverenkám Martina Pospíšila väčšiu dôveru vo vlastné sily. V minulosti veľmi túžili silnejšieho súpera zdolať, teraz už vedia, že im to pri vhodnej konštelácii môže vyjsť.

„Presvedčili sme sa, že aj Good Angels vieme zdolať. Zároveň dobre vieme, že nasadenie a výkon z dvoch víťazných súbojov by nám asi vo finále na úspech nestačili. Súper z nás určite nemá obavy, ale nejaký rešpekt už áno. Pôjdeme do toho s pokorou, ale húževnato. Najväčší pozor si musíme dať na rýchle protiútoky, pri ktorých rozdáva Zuzka Žirková skvelé prihrávky. Veríme, že môžeme uspieť. Bodaj by to vyšlo už v prvom zápase,“ hovorí Páleníková.

Košičanky sa pred finále dobre naladili na nedávnom vyvrcholení Východoeurópskej ženskej ligy. Na záverečnom turnaji v Angels aréne siahli po troch výhrach na víťaznú trofej. „Turnaj nám spríjemnil čakanie na finále. Po nie ideálnom prvom zápase sme odohrali dva výborné,“ priznáva krídelníčka Lucia Kupčíková.

Vo finálovej sérii očakáva zaujímavé zápasy, ale prekvapenie nepripúšťa. „Piešťany nad nami dvakrát vyhrali, ale v oboch dueloch sme si za prehru mohli najmä my. Pristúpili sme k nim príliš ľahkovážne. Vo finále to však bude o niečom inom – pôjdeme doň absolútne koncentrovane. Ideálne by bolo zvládnuť finále bez prehry, ale to neznamená, že nerešpektujeme silu súpera,“ vysvetľuje Kupčíková.

Najväčšie problémy robila Košičankám v prehratých zápasoch americká pivotka Monique Oliverová. „Spočiatku sa nám ju nedarilo odstaviť. V ďalších súbojoch sme však hrali proti nej dôraznejšie. Všeobecne nám vo vzájomných zápasoch robili najväčšie problémy americké legionárky,“ dodala Kupčíková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Piešťanské Čajky