Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žirková: Začíname doma. To nám svedčí

Ak chcú pomýšľať na postup, musia súperovi pretrhnúť desaťzápasovú sériu bez prehry.

07.03.2017 11:00
Zuzana Žírková Foto: ,
Zuzana Žírková.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice privítajú v utorok o 17.45 v Angels aréne v prvom zápase štvrťfinále Európskeho pohára FIBA Galatasaray Istanbul. Odvetu odohrajú v piatok o 14.00 v Istan­bule. Turecký klub, ktorý rovnako ako Košice nehral v tejto sezóne v Eurolige, dosiaľ v pohárovej súťaži číslo 2 neprehral.

V Košiciach však veria, že súperovu desaťzápasovú úspešnú šnúru prerušia už v prvom z dvoch vzájomných súbojov. „Tréneri nám turecký tím podrobne rozobrali, sledovali sme video. Diváci sa môžu tešiť na veľmi napínavý súboj, otvorený až do posledného hvizdu. Verím, že vyhráme. Aspoň o bod,“ tvrdí najskúsenejšia hráčka družstva Zuzana Žirková.

Kapitánka Good Angels si pred žrebom štvrťfinálových dvojíc priala, aby Košičanky začínali doma. Z trojice Yakin Dugu, Galatasaray a Kayseri, ktoré pre túto alternatívu prichádzali do úvahy, tak dostali asi najprijateľnejšieho súpera.

„Nemôžem povedať, že by som sa vyslovene tešila, že hráme s Galatasarayom. Mám však radosť z toho, že hráme prvý zápas doma. V predošlých dvoch kolách play off sme ukázali, že nám to tak svedčí a vieme si doma utvoriť nejaký náskok. I keď teraz to určite nebude také jednoduché. Je fajn, že sme nedostali Yakin Dogu. Jeho hráčky aj víťazstvom v Tureckom pohári potvrdil svoju obrovskú silu,“ vysvetľuje Žirková.

Hra hostiek by sa mala točiť najmä okolo americkej rozohrávačky Moriah Jeffersonovej (22,2 bodu, 4,7 asistencie, 3 doskoky a 4,2 získanej lopty na zápas). „Je to ich kľúčová opora. Takmer všetky signály idú cez ňu. Musíme sa rozhodnúť, či ju budeme brániť za každú cenu alebo ju necháme hrať, nech nastrieľa aj 30 bodov a pokúsime sa vypojiť jej spoluhráčky. Možno sa pokúsime dostať ju aj do problémov s faulami,“ približuje 36-ročná rozohrávačka.

Košičanky sa na dvojzápas s tureckým súperom naladili vysokým víťazstvom 94:67 nad Piešťanskými Čajkami. „Piešťany sú v lige jediný súper, ktorý nás môže potrápiť. Veď nás už aj zdolali… Takže to bola pre nás najlepšia možnosť, ako sa pripraviť na Galatasaray,“ priznala Žirková, ktorú minulý týždeň vyhlásili za Športovú osobnosť Košíc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Európsky pohár FIBA #Zuzana Žirková