Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za 119 minút zarobil 415-tisíc. A teraz je Calderón terčom posmeškov

Byť súčasťou biznisu, následne terčom posmeškov a mať za to zároveň kráľovsky zaplatené, o tom by rozhodne vedel rozprávať španielsky basketbalový veterán José Manuel Calderón.

02.03.2017 11:26
José Manuel Calderón Foto: ,
José Manuel Calderón.
debata

Tridsaťpäťročný tvorca hry požiadal svoj doterajší klub Los Angeles Lakers o uvoľnenie zo služieb, aby mohol podpísať kontrakt najväčším ašpirantom na titul v NBA Golden State. S Warriors sa už dohodol na podmienkach zmluvy, ale tým sa medzičasom zranil Kevin Durant a odrazu sa potrebovali posilniť predovšetkým na krídle, nie rozohrávke. Preto si zvolili radšej Matta Barnesa, svojho bývalého hráča. Klub z Oaklandu však dodržal pôvodné slovo a zmluvu s Calderónom skutočne podpísal, zakrátko ho však prepustil, aby neprišiel o dohodnuté financie a mohli po ňom siahnuť inde.

„José Calderón bol hráčom Golden State Warriors hodinu a päťdesiat deväť minút. Zarobí za to približne 415 000 dolárov,“ vytiahol pikošku reportér Darren Rovell z ESPN, čo okamžite obletelo svet. Znamená to, že Calderón zarobil viac než 200-tisíc dolárov za hodinu. „Hmm, čo teraz spravím s jeho dresom Warriors?“ pýta sa ironicky jeden z fanúšikov na sociálnej sieti. „Warriors počas Calderónovej éry nezdolaní,“ hlási ďalší. „Mal som celkom dobrý deň. Potom som si však všimol, že José Calderón zarobil viac než tritisíc dolárov za minútu. Tak tomu vravím skvelý deň,“ napísal Vic Tafur zo San Francisco Chronicle. Calderónov celkový príjem za ročník 2016/2017 činí 7,7 milióna USD. Za Lakers odohral 24 zápasov s priemermi 3,3 bodu a 2,1 asistencie, počas kariéry v NBA celkovo 772 duelov (9,7 bodu a 6,3 asistencie).

debata chyba
Viac na túto tému: #Golden State Warriors #José Manuel Calderón