Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Čajok Pospíšil: Chceme hrať s Good Angels ako rovný s rovným

Po výhre v prvom vzájomnom zápase v extralige začiatkom októbra teraz pridali už aj druhú. Ešte cennejšiu. Basketbalistky Piešťanských Čajok zdolali Good Angels Košice vo finále Slovenského pohára 59:53 a získali tak prvú veľkú trofej v histórii klubu.

17.01.2017 11:00
Martin Pospíšil Foto: ,
Tréner tímu Piešťanské Čajky Martin Pospíšil.
debata

„Je pekné skončiť niekde druhý či tretí, ale stále je to veľmi ďaleko od zisku trofejí. Preto je tento triumf pre nás nesmierne cenný a povzbudzujúci,“ tvrdí tréner Martin Pospíšil (35). V Piešťanoch pôsobí od vstupu do extraligy v roku 2012.

Ktorý moment finálového stretnutia bol rozhodujúci?
Zápas sa nelámal v nejakej konkrétnej chvíli či úseku. Kľúčové bolo, že sme si udržali konzistentnú výkonnosť počas celého stretnutia. Nezlomila nás ani negatívna šnúra v druhej štvrtine, keď si súper vypracoval dvojciferný náskok. Vrátili sme sa späť do vlastného herného konceptu, ktorý sme si pripravili.

Čo znamená triumf v Slovenskom pohári pre piešťanský basketbal?
Je to veľmi pekné ohodnotenie práce, ktorá sa tu začala robiť pred piatimi rokmi. Vidieť, že klub postupnými maličkými krokmi stúpa hore. Je to zároveň veľmi dobré povzbudenie do ďalšej roboty, lebo je to prvá väčšia trofej, ktorú sme získali. Zaslúžia si ju ľudia okolo klubu aj fanúšikovia, ktorí nás verne povzbudzujú.

Verili ste pred záverečným turnajom, že ste v dostatočnej pohode i forme, aby ste získali trofej?
Nešli sme do toho len s tým, že chceme Košičanky prekvapiť. Jednoducho sme chceli vyhrať Slovenský pohár. Je dôležité, aby družstvo nastupovalo do zápasov s víťaznou mentalitou. Ja ju mám a vštepujem ju aj hráčkam. Nedávame si malé ciele.

Budete teraz do zápasov s Good Angels, na ktoré ste v predošlých ročníkoch ani raz nenašli recept, vstupovať v inej pozícii?
Najprv by som chcel ešte pripomenúť, že Good Angels majú aj v tejto sezóne vysokú kvalitu. Dokazujú to v Európskom pohári FIBA, kde porazili aj vyradili Olympiakos Pireus a hrali vyrovnané zápasy aj s Yakin Dogu, ktoré patrí medzi vôbec najsilnejšie tímy v Európe. Na každom poste majú kvalitu a tiež výborného trénera. Preto to pre nás znamená povzbudenie do ďalšej práce. Malo by nám najmä vzrásť sebavedomie. Uvedomujeme si, že Good Angels je veľký favorit sezóny, ale chceme byť družstvo, ktoré im nedá nič zadarmo.

Aký je teraz váš cieľ v sezóne?
Nechceme dávať žiadne veľkohubé vyhlásenia. Naším cieľom je, aby sa dievčatá každý deň zlepšovali, aby sme dokázali hrať takéto zápasy a zdolávať aj Good Angels, postaviť sa im ako rovný s rovným. Sebavedomie sme mali už aj v minulom ročníku. Odohrali sme dobré zápasy v Európskom pohári FIBA, kde sme zdolali aj silné turecké tímy. No v zápasoch s Košičankami, nevynímajúc finálovú sériu, sme mentálne zlyhávali. Pre každého športovca, ktorý chce niečo dosiahnuť a dlho sa mu to nedarí, je dôležité dokázať si, že na to skutočne má a odraziť sa od toho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťanské Čajky #Martin Pospíšil