Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrichovský odstúpil. Ospravedlnenie prijal

Hoci oficiálne bol stále generálny manažér národného tímu basketbalistiek, počas záverečných dvoch stretnutí kvalifikácie o postup na budúcoročné ME s Islandom (86:40) a Maďarskom (49:68) už pri družstve fyzicky nebol.

29.11.2016 11:30 , aktualizované: 17:30
Daniel Jendrichovský Foto: ,
Daniel Jendrichovský.
debata

Z dôvodu osobných sporov s reprezentačným trénerom Marošom Kováčikom sa Daniel Jendrichovský zo svojej pozície stiahol a v utorok na ňu oficiálne abdikoval.

„Už od konca februára, kedy Maroš Kováčik odišiel z Good Angels, prakticky nie som členom realizačného tímu. Nerobím totiž v reprezentácii pre peniaze, slávu ani funkciu, ale preto, že basketbal milujem. S družstvom chcem zblízka prežívať dobré aj zlé okamihy a prispievať k úspechom, nielen figurovať na papieri. Tým, že vo februári tréner Kováčik povedal, že si nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu so mnou v národnom tíme z dôvodov, ktoré doteraz neboli podľa mňa poriadne vysvetlené, sa pre mňa reprezentačná kariéra skončila. Veľmi mi tým ublížil. Preto sa po deviatich mesiacoch vzdávam svojej pozície pri reprezentačnom družstve,“ uviedol dlhoročný úspešný generálny manažér Good Angels.

Svoj odchod z realizačného tímu nechcel riešiť tesne pred či počas dôležitých bojov o európsky šampionát. Vyhovel tak aj žiadosti prezidenta Slovenskej basketbalovej asociácie Pavla Bagina a výkonného výboru zväzu.

„S reprezentáciou som si užil veľa pekného. Nemusím nikomu dokazovať, čo som pre ňu, najmä v časoch, keď SBA tieklo do topánok, urobil. Požiadali ma, aby som pre dobro nášho basketbalu neeskaloval osobné problémy, ktoré nesúvisia s reprezentáciou, počas kvalifikácie. Som rád, že ju dievčatá úspešne zvládli. Gratulujem im, trénerovi, celej SBA a vlastne aj sebe samému k postupu na majstrovstvá Európy,“ dodal Jendrichovský na utorňajšej tlačovej besede.

Hoci spoluprácu s Kováčikom si momentálne nevie predstaviť, ocenil verejné ospravedlnenie svojho bývalého podriadeného po poslednom kvalifikačnom súboji s Maďarskom.

„Verejné ospravedlnenie je veľká vec. Málo ľudí to dokáže urobiť. Prijímam ho,“ povedal Jendrichovský a Kováčikovi poslal cez médiá ešte jeden odkaz: „Je ťažké a vzácne priznať si zlyhanie a iba veľkí ľudia sa vedia ospravedlniť, nieto ešte verejne. Urobil si prvý a verím, že aj úprimný krok k náprave. Si na dobrej ceste, ale čaká ťa ešte veľmi ťažká úloha presvedčiť všetkých ľudí v Good Angels, ktorým tvoje rozhodnutia a vyjadrenia ublížili, že to myslíš úprimne. Ukázať, že si opäť tým skromným a pracovitým Marošom, ktorý urobil aj v našom klube veľmi dobrú prácu.“

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Maroš Kováčik #SBA