Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

LeBron James chce byť vzorom v Trumpovej Amerike

Prezident USA Barack Obama privíta vo štvrtok v Bielom dome plánovane úradujúcich šampiónov NBA Cleveland Cavaliers a mimo programu aj svojho nástupcu Donalda Trumpa.

10.11.2016 13:55
LeBron James Foto: ,
LeBron James so svojou dcérkou Zhuri.
debata (2)

Aby toho nebolo málo, vo washigtonskom sídle hlavy štátu by sa mal zastaviť tiež republikánsky súper Trumpa v primárkach John Kasich.

Cavaliers privedie do Bieleho domu LeBron James, ktorý vo voľbách podporoval demokratku Hillary Clintonovú. Jeden z najlepších basketbalistov súčasnosti a trojnásobný víťaz NBA štvrtok po zverejnení výsledkov prostredníctvom sociálnej siete odkázal: „Rodičia a všetci, čo vychovávate deti, prosím, dajte im vedieť, že v ich moci je zmeniť tento svet k lepšiemu. Nestrácajte vieru. Oni sú naša budúcnosť. Musíme zostať silnejší ako kedykoľvek pred tým. Áno, teraz by sme to najradšej vzdali a odišli do ústrania, ale to nie je odpoveď. Iba láskou, skutočnou láskou a vierou sa cez toto všetko dostaneme.“

Otec troch detí ponúkol svoju podporu všetkým menšinám a ženám, ktoré Trump počas kampane znevažoval. „Prosím, vedzte, že toto nie je koniec, iba jedna vážna prekážka, ktorú musíme prekonať. Všetkým mladým ľuďom sľubujem, že budem bez váhania pokračovať v tom, aby som bol pre nich príkladom. Je čas naučiť aj moje deti, aby sa z nich stali najlepšie možné občianske vzory,“ uviedol James a nie je jediný hráč Cavaliers, ktorý sa zamyslel nad tým, čo čaká jeho rodinu. „Ako mám poslať svoju dcéru hrať sa s inými deťmi, keď viem, že ich rodičia volili za prezidenta rasistu a sexistu? Ako sa k nej asi budú správať? Vážne, ako?“ položil si otázku J.R. Smith.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #Barack Obama #Cleveland Cavaliers