Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Syn Jakub mi prestup schválil. Teší sa na atmosféru, tvrdí Kopecký

S vedením Slovana bol v kontakte už asi mesiac. Pred vstupom do KHL sa však chcel trošku rozohrať v slovenskej lige. Preto odohral päť stretnutí za trenčiansku Duklu. V utorok sa s bratislavským klubom definitívne dohodol na zmluve a od stredy už naplno zaberá s novými spoluhráčmi.

03.11.2016 13:43
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata

„V akej som forme, ukážu až zápasy. Slovenská súťaž je predsa len na inej úrovni než KHL, ktorá je najkvalitnejšia európska liga. Som si toho plne vedomý. Všetko podriaďujem tomu, aby som sa čo najlepšie pripravil na prvý zápas. Dúfam, že svojimi výkonmi Slovanu pomôžem. V kabíne cítiť správnu auru. Mužstvo je kvalitné,“ tvrdí nová akvizícia belasých Tomáš Kopecký.

Tridsaťštyriročný útočník s bohatými skúsenosťami z NHL chce čo najrýchlejšie zapadnúť do kolektívu. „Tréneri mi ešte len povedia, čo presne odo mňa očakávajú. Iste však vedia, aký typ hráča som,“ vravel strieborný medailista z MS 2012 v Helsinkách.

Za Duklu stihol v Tipsport Lige odohrať päť stretnutí, v ktorých zaznamenal dve asistencie. Trenčania za toto obdobie získali len štyri body, z nich tri proti dvadsiatke. „Chcel som najmä vedieť, ako na tom som po kondičnej stránke. Načasovanie herných situácií v zápasoch je vždy iné než v tréningoch, všetko je rýchlejšie. Verím, že v KHL sa dokážem presadiť. Je to pre mňa veľká výzva. S Ľubom Višňovským sme odštartovali predošlý ročník v kempe Chicaga a záver sezóny v Slovane si veľmi pochvaľoval,“ tvrdí dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Bolo pre neho – bývalého hráča Trenčína – náročné, prikývnuť na ponuku tradičnému rivalovi z Bratislavy?

„Nie. Vôbec to tak neberiem. Médiá a niektorí ľudia tomu prikladajú väčší význam, Viem, že na Slovane je počas zápasov výborná atmosféra. Prídu sa pozrieť nielen ľudia z Bratislavy, ale z celého Slovenska. Radil som sa s viacerými, ale rozhodnutie bolo len na mne a najbližších,“ priblížil.

Neuťahovali si z neho ani kamaráti z trenčianskej partie Mariánovia Gáborík, Hossa či Zdeno Chára?

„So všetkými som v kontakte. S Majom Hossom som už aj volal. Srandu si zo mňa nerobili. Vedia, že hokej je šport, ale aj biznis. Možno to ešte príde…“ poznamená so smiechom a dodá: „Starší syn Jakub už na Slovane bol a atmosféra sa mu pozdávala. Takže rozhodnutie mi odobril. Už sa veľmi teší na domáce zápasy.“

Podľa informácií z klubu by mohol Kopecký v drese s orlom na hrudi prvýkrát nastúpiť 15. novembra v domácom prostredí proti Jokeritu Helsinki. Ešte predtým však slovanisti absolvujú šnúru troch stretnutí na ľade súperov. „Uvidíme, ako to stihneme s vízami… Budem sa však chystať, ako keby som mal ísť aj na trip,“ prezradí.

Okrem Kopeckého, ktorý podpísal zmluvu do konca roka, prišli do Slovana aj ďalšie dve zaujímavé mená. Obranu by mal vystužiť Filip Novák, ktorý v Bratislave krátko pôsobil aj v minulom ročníku, a ruský útočník Igor Musatov. Toho v minulosti viedol tréner Miloš Říha v Spartaku Moskva.

„Igor je správny typ. V kabíne sa rýchlo aklimatizuje. Keďže sa nám postupne rozpadli pre zranenia útok aj obrana, tak s tým musíme niečo robiť. Filipa dobre poznáme. Je to komplexný hokejista. Uvidíme, ako na tom bude kondične. Z Pardubíc o ňom šli dobré chýry,“ prezradil Říha. Českého kouča teší, že do tréningového procesu sa už naplno zapojili rekonvalescenti Šťastný, Smoleňák a Švarný. S mužstvom už trénuje aj Sersen, ale jeho návrat do zostavy ešte nie je otázkou najbližších dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tomáš Kopecký