Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prievidza bojuje o Ligu majstrov aj s hráčom z NBA

V domácej lige túžia opäť zabávať verných divákov a obhájiť majstrovský titul. Tentoraz ich však čaká aj účinkovanie v pohárovej Európe. Basketbalisti Prievidze si zahrajú v novovzniknutej Lige majstrov.

23.09.2016 09:00
BC Prievidza Foto: ,
Hlavný tréner BC Prievidza Miljan Čurović vysvetľuje hráčom taktiku.
debata

Do nadnárodnej súťaže vstúpia na budúci týždeň v utorok v rumunskej Oradei, kde si zmerajú sily s tamojším klubom CS Municipal. Odvetu odohrajú obe mužstvá o dva dni neskôr v Prievidzi. Víťaz dvojzápasu zabojuje o účasť v hlavnej fáze ešte aj v druhom predkole s bulharským klubom Lukoil Academic Sofia.

„Pre nás má účinkovanie v Lige majstrov veľký význam. Vnímame ako prestíž, že môžeme byť súčasťou najprestížnejšej klubovej súťaže pod hlavičkou FIBA. Hneď ako sa naskytla možnosť prihlásiť sa do LM, neváhali sme,“ prezradil manažér mužstva Martin Boško.

Priznáva, že rumunský klub je favoritom súboja. „Pravidelne hráva európske súťaže a rumunská liga má svoju kvalitu i lepšie finančné zázemie. My sme však skladali káder aj na Ligu majstrov, preto chceme uspieť. Nedali sme tímu ultimatívny cieľ, ale všetci spoločne ideme do toho s cieľom potešiť divákov a bojovať,“ burcuje Boško. Pred prvým súbojom na rumunskej palubovke si želá to, aby mali Prievidžania aj doma stále o čo bojovať.

„Ideálne by bolo uhrať taký výsledok, aby sme v súčte s domácou odvetou postúpili,“ usmeje sa a vážnejšie dodá: „V najhoršom prípade si aspoň nechceme urobiť na palubovke súpera hanbu.“

Derrick Caracter (vpravo) v drese LA Lakers. Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Derrick Caracter Derrick Caracter (vpravo) v drese LA Lakers.

Tréner Miljan Čurovič má k dispozícii tradične výrazne obmenený káder. Zostali v ňom však dve výrazne slovenské opory Richard Körner aj Marek Jašš a pribudol aj talentovaný 18-ročný Mário Ihring. Jedným z nových legionárov je Derrick Caracter (206 cm, 125 kg), ktorý si pred šiestimi rokmi zahral v NBA 41 zápasov za Los Angeles Lakers aj po boku fenomenálneho Kobeho Bryanta.

„Sila kádra sa ukáže až počas súťaže. V príprave sme až do pondelka neboli kompletní, lebo nám chýbali obaja slovenskí reprezentanti a situáciu nám komplikovali aj zranenia. Tak ako aj v predošlých sezónach, opäť staviame na tíme a chceme hrať tímový basketbal. Raz nás potiahne jeden hráč, inokedy to strelecky viac vyjde inému. Nedávame do popredia individuality. Caracter hral v NBA už dávno. Teraz je v Prievidzi a bude hrať slovenskú ligu. Sám sa už k téme NBA nevyjadruje veľmi rád. Musí sa sústreďovať na súčasnosť. To, že sedel na lavičke vedľa Bryanta nepreceňujeme. Bodaj by bol výnimočný na ihrisku,“ želá si Boško.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BC Prievidza #Slovenská basketbalová liga