Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Körner: Je to kostrbaté, no výhra pomôže

Po dvoch vysokých prehrách si vylepšili náladu a zdvihli sebavedomie. Slovenskí basketbalisti zdolali v stredu v Prievidzi v kvalifikácii o postup na budúcoročné ME Albánsko 69:60 (34:31).

08.09.2016 17:40
Richard Korner, basketbal, slovensko, Foto: ,
Richard Korner v drese slovenskej reprezentácie.
debata

„Albánci nie sú na rovnakej kvalitatívnej úrovni ako Čierna Hora a Gruzínsko. Vedeli sme, že nad nimi môžeme vyhrať. Zdvihli sme si sebavedomie. Pomôže nám to do ďalších súbojov,“ priznáva s 20 bodmi najlepší strelec zápasu Richard Körner (25).

Čo bolo kľúčom k víťazstvu?
Trénerova dobrá taktika, kvalitná obrana a aj to, že sme si udržali chladnú hlavu počas celého zápasu. Súper hral v defenzíve veľmi agresívne, ale zvládli sme to. Zo začiatku sme boli trochu nervózni, keďže sme boli favoriti a veľmi sme túžili ukázať ľuďom, že vieme vyhrávať takéto zápasy.

Fanúšikovia očakávali, že zvíťazíte. Cítili ste tlak?
Nebolo to jednoduché. Keď hráte proti súperovi, ktorý je kvalitatívne o pár levelov vyššie, strely vám padajú a ruky máte voľné. Aj keď prehráte, nič sa nedeje, v opačnom prípade je to veľká senzácia. Takto ste pod tlakom a ruky sú zviazané. V šatni nám pomohol kapitán Mišo Baťka. Je síce tichý, ale výborný líder. Samozrejme, tréner Ivan Rudež nás vždy skvele motivuje, perfektne nám dodáva sebavedomie.

Zaskočilo vás, že v hľadisku nebolo azda ani 500 divákov?
V Prievidzi sme zvyknutí na vyššie návštevy. Ľudia boli asi málo informovaní. Viacerí mi po stretnutí písali, že ani nevedeli, že hráme doma.

Už v sobotu vás v Nitre čaká súboj s Čiernou Horou. Pomôže vám výhra nad Albánskom?
Dúfame. Čierna Hora má za sebou náročný zápas, v Gruzínsku vyhrala pred deväťtisíc divákmi o dva body. Jej hráči budú trochu unavení, my hráme doma, možno prekvapíme. Pre nás je dôležité odohrať dobrý zápas, lebo doteraz to bolo kostrbaté. Stále čakáme, kým sa to rozbehne. Snažíme sa uhrať vždy čo najlepšie výsledky. Nechcem to brať ako výhovorku, ale z celej kvalifikácie máme v skupine dva z piatich toptímov. Chceme ukázať, že vieme hrať aj proti takto kvalitným súperom.

Každý športovec chce vyhrať, no zároveň ste istotne aj realisti. S čím budete po súboji s Čiernou Horou spokojní?
Základ je, aby sme na ihrisku predviedli to, na čo máme. Súperi sú oveľa silnejší, majú hráčov z NBA a Euroligy. Stať sa však môže čokoľvek a musíte byť pripravený pobiť sa o šancu vyhrať. Tridsaťbodový rozdiel je privysoký. Urobíme všetko pre to, aby sa to už neopakovalo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #slovenská basketbalová reprezentácia mužov #Richard Körner