Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehrávať o tridsať je priveľa, mrzí Baťku. Reálny rozdiel, pripustil tréner

Po výprasku v Čiernej Hore (65:97) si príliš nenapravili renomé ani doma s Gruzínskom. Slovenskí basketbalisti podľahli v Bratislave v druhom kvalifikačnom stretnutí o postup na budúcoročné ME ďalšiemu z favoritov opäť hladko 63:94 (29:52).

04.09.2016 10:10
basketbal, slovenskí basketbalisti, gruzínsko,... Foto: ,
Slovenský rozohrávač Oliver Tot pri vniku pod gruzínsky kôš.
debata

Domáci ťahali od úvodného rozskoku za kratší koniec povrazu. Hostí pustili za štyri minúty do pohodlného desaťbodového náskoku (14:4). Navyše, dvaja slovenskí pivoti Baťka a Bojanovský už mali v tom čase spolu päť faulov, čo ešte zjednodušilo súperovi hru pod oboma košmi.

V druhej štvrtine zaznamenali Slováci len osem bodov a o výsledku tak bolo rozhodnuté už v prvom polčase. Nakoniec si zverenci chorvátskeho trénera Ivana Rudeža pripísali len o bod nižšiu prehru než v stredu v Podgorici.

„Výsledok síce reálne odzrkadľuje rozdiel v kvalite oboch mužstiev, ale nie som spokojný s realizáciou našich útočných akcií v druhej štvrtine. Na agresivitu súpera sme reagovali nervozitou pri streľbe. Inak mi u chlapcov opäť nechýbalo nasadenie a ukázali, čo je v ich silách. Netreba zabúdať, že proti nám stál súper s hráčmi z NBA a Euroligy. Aby sme dosiahli lepší výsledok, museli by sme byť úspešnejší v streľbe. Verím, že v Prievidzi to už tak bude, keďže nastúpime proti súperovi nášho výkonnostného rangu,“ hodnotil duel Rudež.

Jeho zverenci sa v stredu o 18.00 v Prievidzi stretnú s Albánskom. Všetci vospol veria, že v zápase uspejú.

„Máme za sebou dobrú prípravu, ale vedeli sme, aké náročné zápasy nás čakajú v kvalifikácii. Škoda, že sme utrpeli dve prehry o tridsať bodov. Je to priveľa. Jednoznačne nechceme skončiť v kvalifikácii bez víťazstva. Preto ideme do zápasu s Albánskom s tým, aby sme uspeli. Potrebujeme sa poučiť z chýb, ktoré sme doteraz robili,“ naznačuje Michal Baťka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská basketbalová reprezentácia #kvalifikácia ME 2017 #Ivan Rudež #Michal Baťka