Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky sa za úspechom vezú na vlne eufórie

Bude to sviatok, v ktorý nik nedúfal. Slovenské volejbalové reprezentantky si musia na letné dovolenky počkať. Vďaka výborným výkonom si už vo štvrtok zahrajú v úvodnom finálovom zápase Európskej ligy.

30.06.2016 11:00
marek rojko, volejbal, Foto:
Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Marek Rojko.
debata

Ich súperom bude v nitrianskej hale na Klokočine (od 18.00) Azerbajdžan. Zverenky Mareka Rojka sú blízko k tomu, aby premiérový štart v súťaži pozlátili.

„Na posledný júnový deň som si naplánovala drobný chirurgický zákrok. Nik z nás totiž nepredpokladal, že by sme si mohli zahrať vo finále. Plány som však s radosťou zmenila a som pripravená na boj o prvenstvo v Európskej lige,“ vraví kapitánka a jedna z najskúsenejších Sloveniek Jaroslava Pencová.

Rojkova družina prešla súťažou pomerne suverénne. Z ôsmich zápasov vyhrala sedem, v semifinále si poradila s nepríjemnými Slovinkami. Azerbajdžan vyradil v rovnakej fáze Grékyne a aj vo finále bude favoritom.

„Vieme o tom. Počas predošlého mesiaca sme však predvádzali výborné výkony, neustále sme sa zlepšovali. Sme v dobrej nálade a čo je dôležité, nechávame sa unášať na vlne eufórie,“ optimisticky tvrdí tréner Sloveniek.

So súperom má nedávne skúsenosti. Oba celky na seba narazili vlani. V hre bola miestenka na európskom šampionáte. Baráž priniesla mimoriadnu drámu. Azerbajdžanky i Slovenky si pripísali po jednom víťazstve za tri body a tak o postupujúcom rozhodoval zlatý set.

V ňom uspel Azerbajdžan, ktorý napokon na záverečnom turnaji nezískal ani bod a obsadil štrnástu priečku – zo šestnástich účastníkov.

„Minulý rok sme spolu odohrali dva tesné zápasy. Súper mal napokon viac šťastia. Teraz je rad na nás, aby sme mu sklamanie odplatili,“ vraví Pencová odhodlane pre oficiálnu stránku Európskej volejbalovej federácie.

V prípade triumfu by sa Slovenky pridali k mužským kolegom, ktorí ovládli rovnakú súťaž dva razy. V roku 2008 získali prvenstvo v Turecku, o tri roky oslavovali pred košickým publikom v Steel aréne. Ženy môžu urobiť predposledný krok na ceste za veľkým úspechom v Nitre.

Európska liga vyvrcholí v nedeľu, keď sa v Baku uskutoční finálová odveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalové reprezentantky