Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec! Slovenské plážové volejbalistky Dubovcová s Nestarcovou sa rozišli

Spolupráca slovenských plážových volejbalistiek Natálie Dubovcovej (nar. 5. júla 1990) a Dominiky Nestarcovej (12. decembra 1984) sa po neúspešnej snahe o prienik na augustové olympijské hry končí.

24.06.2016 16:24
plazovy volejbal, Dominika Nestarcova, Natalia... Foto:
Dominika Nestarcová (vľavo) a Natália Dubovcová - plážový volejbal.
debata (1)

„Naše cesty s Dominikou sa rozchádzajú. Je čas otočiť list a vykročiť každá vlastnou cestou, lebo čas sa nedá vrátiť späť a treba ísť ďalej,“ uviedla prostredníctvom facebookového profilu dvojice Dubovcová.

Slovensko v stredu definitívne prišlo o šancu na zisk miestenky v plážovom volejbale na OH v Riu de Janeiro. Dubovcová s Nestarcovou prehrali v osemfinále záverečného turnaja európskeho Kontinentálneho pohára 2014 – 2016 v nórskom Stavangeri s Češkami 1:2 na zápasy.

„Kvalifikačný systém je neúprosný a len 16 najlepších dvojíc zo svetového rebríčka a 8 tímov z Continental Cup-ov bude hrať na brazílskej Copacabane,“ zdôraznila Dubovcová a zdôraznila: „Keď sa nám v roku 2014 podarilo získať prvú medailu pre Slovensko na Grand Slame (bronz, pozn.) a na svetovom okruhu vôbec a v tom istom roku k nej pribudla aj druhá (znova bronz, pozn.), vraveli sme, že bodaj by bol rok 2015 a tieto úspechy sa počítali do olympijskej kvalifikácie. A naozaj sa naše slová potvrdili. Od januára 2015, keď sa začali počítať body do rebríčka, sa hrali všetky zápasy ako o život a veľa tímov išlo neskutočne výkonnostne hore, zaváhania sa veľmi ťažko opravovali.“

1 debata chyba