Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Komárno sme extra motivovaní, znie z kabíny Prievidze

Víťaz základnej časti si v semifinálovej sérii v šiestich súbojoch poradil s ambicióznym nováčikom a v boji o titul vyzve v repríze vlaňajšieho finále úradujúceho majstra.

14.04.2016 18:18
debata
Mike Rostampour z Prievidze. Foto: SITA, Ivan Fleischer
Mike Rostampour Mike Rostampour z Prievidze.

Basketbalisti Prievidze ukončili zaujímavú sériu s Košicami na palubovke súpera víťazstvom 91:79 (50:38). V piatich súbojoch platilo heslo môj dom, môj hrad, no v stredu mali Prievidžania od úvodu zápas pod kontrolou. Domáci sa v druhom polčase snažili o zvrat, no vynikajúco strieľajúci hostia (premenili 14 z 21 trojkových pokusov) im nedali šancu.

„Na stretnutie sme sa veľmi poctivo pripravovali. Najmä v hlavách. Naposledy sme totiž neboli dobre mentálne pripravení a nastrieľali v Košiciach len 52 bodov. Teraz sme prišli na zápas o deň skôr. Hrali sme s väčším sebavedomím a výborne strieľali,“ hodnotil tréner favorita Miljan Čurovič a k sérii dodal: „Košiciam vzdávam rešpekt za to, aký basketbal hrali. Trochu sa schovávali za nálepku nováčika, ale nemali nováčikovské mužstvo. Majú dobrý káder i trénera.“

Na Košičanoch bolo badať veľké sklamanie. Túžili dotiahnuť sériu aspoň do siedmeho zápasu, ktoré bývajú často nevyspytateľné. Zároveň však neskrývajú, že semifinálovou sériou sa pre nich sezóna nekončí a proti bratislavskému Interu chcú zabojovať aspoň o bronz.

Prievidza už myslí na finálový revanš Komárnu, ktoré v semifinále zmietlo v štyroch súbojoch favorizovaný Inter.

„Chalani sú na Komárno obzvlášť motivovaní. Chcú napraviť, čo sa vlani nepodarilo,“ vraví prievidzský Richard Körner. „Ťažko určiť favorita série. Začíname doma, ale Komárno je úradujúci majster. Dôležité bude, ako vstúpime do série,“ naznačuje Čurovič, ktorý prišiel do Prievidze v lete práve z Komárna.

Prievidžania sú trojnásobný majster Slovenska (1993/94, 1994/95 a 2011/12), Komárno sa vlani radovalo z premiérového titulu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BC Prievidza #MBK Komárno