Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozlík: Rola outsidera nám pasuje

Mal to byť neľútostný boj dvoch vyrovnaných tímov. Čakala sa šesť alebo sedemzápasová vyrovnaná séria, skôr s víťazným koncom pre Inter.

07.04.2016 18:50
Marek Kozlík Foto: ,
Skúsený krídelník Komárna Marek Kozlík.
debata

Postúpilo však Komárno. Expresne rýchlo. V štyroch zápasoch.

Basketbalistov Interu zrazilo na kolená zakopnutie hneď v prvom stretnutí. V domácom prostredí zaváhal najväčší ašpirant na titul tesne 88:92 a z tejto prehry sa už nespamätali. Ba nakoniec nezvíťazili ani v jednom dueli. Úradujúci majster z Komárna pečatil postup do finále stredajším jednoznačným víťazstvom 102:70.

„Podarilo sa nám parádne načasovať formu. Inter má veľmi dobrý káder a podľa papiera bol favoritom série, no uspeli sme vďaka rýchlemu, tvrdému a jednoduchému basketbalu, ktorý vychádzal z poctivej obrany. Interisti chceli hrať taktickejšie, rýchla hra im príliš nepasovala. Domáce súboje sme zvládli jednoznačne a vyrovnané duely v Bratislave sme vždy v závere naklonili na našu stranu. Ani najväčší optimista nečakal, že vyhráme 4:0 na zápasy. No pred začiatkom série sme si verili. Na Pasienkoch sa nám totiž hrá relatívne dobre,“ tvrdí skúsený krídelník Komárna Marek Kozlík.

Aj pred rokom postúpilo Komárno cez Inter do finále a po parádnej sedemzápasovej sérii s Prievidzou slávilo prvý titul v histórii klubu. Vtedy sa všetko točilo najmä okolo rozohrávača TJ Bannistera.

„Teraz bol lídrom najmä atleticky aj strelecky výborne disponovaný Bernard Thompson. Na play off je fantasticky pripravený. Samozrejme, opäť sa spoliehame na kolektívny basketbal a každý svojou trochou prispieva k víťazstvám. Mužstvo je veľmi dobre poskladané. TJ už nemusí nastrieľať toľko bodov, sústreďuje sa najmä na organizáciu hry,“ približuje 29-ročný bratislavský rodák. Ktorý moment bol v sérii najdôležitejší?

„Zlomových okamihov bolo viac. Veľkou vzpruhou však bolo hneď naše prvé víťazstvo v Bratislave. Získali sme väčšie sebavedomie, ktoré sa prejavilo najmä vysokými domácimi víťazstvami,“ priznáva Kozlík.

Komárňania ešte nepoznajú meno finálového súpera. V druhej semifinálovej dvojici je medzi Prievidzou a Košicami vyrovnaný stav 2:2. „Obe družstvá preferujú tvrdý, agresívny basketbal. Semifinále sme zvládli na pohľad suverénne, ale do úlohy favorita sa neposúvame. Skôr nám pasuje rola outsidera,“ naznačuje opora Komárna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Marek Kozlík #BK Inter Bratislava