Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezvládli sme najdôležitejšie zápasy, hnevá Jendrichovského

V Košiciach zavládlo obrovské sklamanie. Verili vo finále, na Lille si rozhodne trúfali. Teraz však môžu myslieť už len na vyvrcholenie domácej extraligy.

13.03.2016 12:46
Daniel Jendrichovský Foto: ,
Daniel Jendrichovský.
debata

Už prvý zápas štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistkám Good Angels naznačil, že naplniť ambície nebude také jednoduché. V utorok prehrali v Lille vysoko 42:58 a o tri dni neskôr nedokázali zmazať 16-bodové manko. So súťažou sa rozlúčili po výhre 68:60.

„Veru, rozhodne nie som spokojný s tým, čo sme v sezóne dosiahli. Prvý cieľ bol skončiť v skupinovej fáze Euroligy na piatom mieste, čo sa podarilo. Po vyžrebovaní sme však reálne pomýšľali na postup do finále. Neľutujem, že sme opäť hrali Euroligu, no mrzí ma, že sme sa nepripravili na dva najdôležitejšie zápasy v sezóne,“ tvrdí generálny manažér slovenského majstra Daniel Jendrichovský.

Kritiku si od neho vyslúžili hráčky, tréneri, no neskrýva ani svoj vlastný podiel na nezvládnutí štvrťfinále s Lille.

„Dievčatá boli, bohužiaľ, mimo formy a nezvládli sme ani taktickú prípravu na prvý duel v Lille. Ten rozhodol. Môžeme hľadať výhovorky i reálne dôvody, prečo to nevyšlo – vôbec nám nezapasovala reprezentačná prestávka a nevyhli sa nám zranenia. Moja chyba je, že americké legionárky mali voľno, počas ktorého nerobili, čo mali. Neukázali ľudskú veľkosť. Crystal (Langhornová) bola celý čas naša najlepšia hráčka, ale s Lille hrala slabo. Akoby jej bolo jedno, ako to dopadne. Takto má po sezóne,“ priznal Jendrichovský.

Po vypadnutí z európskych pohárov opúšťajú káder Good Angels obe Američanky (Langhornová a Johnsonová), Kiššová sa podrobí operácii kolena a kapitánka Žirková bude pre výron v členku chýbať minimálne tri týždne.

„Momentálne máme k dispozícii sedem hráčok a juniorky. Dúfam, že Zuzka Žirková nám pomôže aspoň vo finále. To by mohlo byť tento rok ozaj zaujímavé. Piešťany majú veľmi dobre poskladané družstvo a hrajú dlhšie pokope. Určite sa nevzdávame, ale isto to nebude také jednoznačné ako v predošlých rokoch,“ dodal Jendrichovský.

Tréner Maroš Kováčik po prehre v prvom súboji v Lille pripustil, že ak Košičanky nepostúpia ďalej, ponúkne vedeniu svoju abdikáciu. Zmena na lavičke však podľa Jendrichovského nie je aktuálna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Good Angels Košice