Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrichovský: Žreb? Lepšie to dopadnúť nemohlo

Splnili cieľ a po skupinovej fáze sa z Euroligy presúvajú do Európskeho pohára FIBA, kde majú najvyššie ambície. Basketbalistky Good Angels Košice sa aj vďaka stredajšej výhre 81:53 (50:31) nad Šopronom predstavia vo štvrťfinále druhej najvýznamnejšej európskej pohárovej súťaže. Sily si zmerajú s Lille. Prvý zápas odohrajú 8. marca vo Francúzsku, odvetu doma o tri dni neskôr.

12.02.2016 17:56
Daniel Jendrichovský Foto: ,
Daniel Jendrichovský.
debata

„Považujem za obrovskú výhodu, že Lille dobre poznáme z euroligovej skupiny. Navyše sme tam pred dvoma týždňami vysoko vyhrali – o tridsať bodov,“ vysvetľuje generálny manažér Daniel Jendrichovský.

Ste spokojný s výsledkom žrebu?
Hneď po žrebovaní som veru spokojný nebol, lebo pôvodne to bolo zobrazené tak, že sme sa mali v prípade postupu v semifinále stretnúť s lepším z dvojice Sparta&K, Bourges. No realita je taká, že postupujúci z našej dvojice narazí na lepšieho z dvojzápasu Basket Landes vs. Miškovec. Takže lepšie to dopadnúť nemohlo.

Môžete v Lille zopakovať aj nečakane vysoké víťazstvo?
To bol výnimočný zápas, to sa asi opakovať nebude. No som presvedčený, že Lille je súper, ktorého zdolať je jednoznačne v našich silách. Ak zahráme dobre, mali by sme vyhrať doma aj vonku. Tréneri majú hru súpera dobre zmapovanú a pre sebavedomie hráčok nemôže byť nič lepšie ako súper, na ktorého si veríme.

Vraví sa, že posledný krok býva najťažší. So Šopronom to však neplatilo…
Pomohlo, že sme nastúpili veľmi koncentrovane. Už v prvej štvrtine sme viac-menej rozhodli o výsledku, hoci nás Šopron na začiatku druhej trochu zatlačil. Päťdesiat bodov za polčas svedčí o dobrej ofenzíve a veľmi dobrom prístupe dievčat.

Vždy máte vysoké ambície. Stačí vám teraz aj piate miesto v skupine a pokračovanie v play off Európskeho pohára FIBA?
Splnili sme cieľ, ktorý sme si pred sezónou stanovili. Niektorí hovoria, že táto euroligová sezóna bola slabšia, ale ja s tým veľmi nesúhlasím. Mohli sme síce vyhrať doma s Fenerbahce alebo Dynamom Kursk, keď sme to mali dobre rozohrané, ale zdolali sme sa sami. Plus, veľmi mrzí domáca prehra s Lille. No po domácich výhrach so Salamancou a Galatasarayom mali asi niektorí prehnané očakávania. Tie výsledky boli trochu zavádzajúce. Ak by sme aj skončili štvrtí v skupine a narazili vo štvrťfinále na Jekaterinburg, sezóna by sa pre nás rýchlo skončila. Teraz veríme, že bude dlhšia. S piatym miestom som veľmi spokojný. Začína sa pre nás nová súťaž.

Trúfate si minimálne na postup do finále?
Áno. Odborníci favorizujú najmä Kayseri a Bourges, s čím súhlasím, ale tretí do partie sme podľa môjho názoru my.

Kto vyhrá Euroligu?
Mal by vyhrať Jekaterinburg, a keď sa mu to nepodarí, bude to USK Praha. Pražanky majú v play off najprijateľnejšieho súpera. Do Final Four by sa okrem nich mali dostať ešte Fenerbahce a Dynamo Kursk. Očakávam teda reprízu vlaňajšieho záverečného turnaja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Good Angels Košice