Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanári hrajú o všetko. Musia vyhrať

Slovenských hádzanárov čaká dnes v prvej časti kvalifikácie MS 2017 zápas o všetko. V Hlohovci proti ním stojí Bosna a Hercegovina a zverenci Martina Liptáka musia bezpodmienečne vyhrať.

13.01.2016 11:00
Slovenská hádzanárska reprezentácia Foto: ,
Slovenskí hádzanári musia bezpodmienečne zvíťaziť.
debata

A nielen to. Na čelo tabuľky 1. skupiny ich posunie iba výhra o štyri góly. V prípade, že inkasujú 25 gólov, potrebujú zvýšiť rozdiel na minimálne päť gólov.

Do druhej časti kvalifikácie, barážového stretnutia, ktoré sa uskutoční v júni, postúpi iba víťaz skupiny. Slováci už vlani na jeseň podľahli tomuto súperovi na jeho pôde 25:29. Môžu sa na dnešného súpera bodovo dotiahnuť, potom by rozhodovali vzájomné zápasy.

„Bude to veľká bitka,“ vraví slovenský tréner Lipták, ktorý verí, že aj tentoraz budú hnať dopredu mužstvo diváci v hlohovskej hale a pomôžu mu k potrebnému víťazstvu. Podobne ako uplynulú sobotu, keď zdolali Litvu (31:27).

Dnešného nepríjemného súpera on i hráči poznajú nielen z minuloročného priameho súboja, ale aj z ďalších aktuálnych stretnutí, ktoré analyzovali na videu. Bosnu a Hercegovinu čaká po zápase v Hlohovci ešte domáci zápas s Litvou (na jej pôde remizovala 27:27) a Slováci sa predstavia najbližšiu nedeľu v Kosove, ktoré v prvom vzájomnom súboji v skupine jasne zdolali (38:20). Na MS 2017 sa zúčastní 24 tímov, istú účasť má domáce Francúzsko ako organizátor i obhajca titulu. Zo starého kontinentu sa k nemu pridá ešte 12 tímov – deväť z baráže a tri najlepšie z ME 2016 v Poľsku, ktoré sa začnú najbližší piatok.

Nominácia slovenských hádzanárov

Brankári: Štochl (bez klubu), Paul (Balmazújvárosi), Žernovič (Hlohovec), pivoti: Dudáš (Hard), Mazák (Tatabánya), Petro (Prešov), Adamčík (Topoľčany), krídla: M. Straňovský (Erlangen), Urban (Eisenach), Volentics (Ferndorf), Antl (Prešov), spojky: Vadkerti (Csurgói), Hruščák (Eisenach), Pekár, Urban, Krok (všetci Prešov), Ďuriš, Guzy (obaja Hlohovec).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Slovenskí hádzanári #kvalifikácia MS 2017 v hádzanej