Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajkám pasuje Turecko, Košičanky nenašli mušku

Košické trápenie v útoku pokračuje. Basketbalistky Good Angels nezvládli koncovku stredajšieho súboja s Villeneuve d’Ascq Lille Métropole, prehrali 55:60 po predĺžení (50:50, 27:26) a skomplikovali si tak situáciu v euroligovej A-skupine.

03.12.2015 18:00
Košice, Johnsonová Foto: ,
Američanka Shenise Johnsonová zakončuje útočná akciu košických basketbalistiek.
debata

Zverenky Maroša Kováčika zaznamenali štvrtú prehru v sezóne, pričom dôvod je opäť rovnaký. Nedokázali premieňať ani vyložené pozície a strieľali s mizernou úspešnosťou. I spod koša.

„Predošlými prehrami sme sa dostali pod obrovský tlak. Vypadli sme z boja o prvú štvorku v skupine a ideme bojovať už len o piate alebo šieste miesto, čo bol aj náš predsezónny cieľ,“ vravel po nečakanom zakopnutí generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Košičanky premenili z hry len 21 zo 75 pokusov (28 %-ná úspešnosť). K líderke Langhornovej (20 bodov a 11 doskokov) sa strelecky výraznejšie pridali len Oblaková s Johnsonovou. Štvorica Kiššová, Bálintová, Hruščáková a Stehlíková ostali bez jediného bodu.

„Ani dobrý začiatok druhého polčasu nám nepomohol. Jednoducho nevieme dať kôš. Vraví sa, že ak je dobrá obrana, v útoku sa hrá ľahšie, ale pre nás to asi neplatí. Táto prehra nás môže mrzieť. Musíme to odčiniť vonku,“ hovorila pivotka Anna Jurčenková.

Good Angels by sa v prípade piatej či šiestej priečky v skupine presunuli do play off Európskeho pohára FIBA.

Urputne oň bojujú aj Piešťanské Čajky. V stredu zvíťazili v Adane 72:63 (36:37), čím sa k tejto méte priblížili. Po štyroch stretnutiach majú hráčky slovenského vicemajstra dve víťazstvá a dve prehry. Uspeli zhodne v zápasoch vonku – v Turecku. Predtým zvíťazili v Istanbule nad Besiktasom.

„Víťazstvom v Adane sme si uchovali šancu na postup. Urobíme všetko preto, aby sa nám to podarilo,“ povedal tréner Martin Pospíšil pre basket.sk. Čajky v prvom zápase skupiny podľahli doma Adane o 25 bodov. O to cennejšie víťazstvo teraz dosiahli. „Drvivá väčšina našich hráčok nemala skúsenosti s európskymi pohármi. Potrebovali ich nabrať a pochopiť, že môžu zdolať Besiktas či Adanu. Teraz rozhodla tretia štvrtina a predovšetkým naša obrana, keď sme Adanu udržali výrazne pod jej bodovým priemerom,“ dodal Pospíšil.

Piešťany potrebujú na budúci týždeň v stredu zdolať v Diplomat aréne Besiktas a v závislosti od ostatných výsledkov sa o ich účasti v play off môže rozhodnúť možno až v poslednom súboji so Spartakom vo Vidnoje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Good Angels Košice #Anna Jurčenková #Piešťanské Čajky