Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrý krok, zhodujú sa v Komárne aj Interi

Zo šiestich zápasov vyhrali zhodne jediný. Basketbalisti Komárna a Interu Bratislava chceli dosiahnuť v skupinovej fáze Pohára FIBA Europe zaiste viac. Basketbalová Európa im však nastavila spravodlivé zrkadlo.

03.12.2015 16:07
Inter, Radoslav Rančík Foto: ,
Basketbalista Interu Radoslav Rančík (vľavo) v súboji s dvoma protihráčmi z BC Šiauliai.
debata

Popri naberaní cenných skúseností sa nedá len tak ľahko zdolávať podobnými súbojmi zocelených súperov. O to dôležitejšie bude, aby sa slovenské kluby predstavili v pohárových súťažiach aj o rok.

„S výkonmi v súťaži môžeme byť spokojní, ale s výsledkami už menej. Nevyťažili sme maximum. Potvrdilo sa, že v takejto súťaži vám nestačí odohrať dobre 35 či 38 minút. Musíte zvládnuť plných štyridsať. Zápas v Bulharsku sme si prehrali v posledných sekundách, duel s Katajou pokazili v poslednej štvorminútovke a vyrovnané stretnutie sme odohrali aj vo Fínsku. Pokojne sme mohli skončiť tretí a možno aj postúpiť do play off. To ma mrzí,“ hodnotí manažér komárňanského klubu Jozef Paulik.

Skúsený funkcionár verí, že nazbierané skúsenosti využije majstrovské Komárno v domácej súťaži. Sklamaný a nespokojný je s návštevnosťou v Székesfehérvári, kde odohralo Komárno svoje domáce zápasy.

„Namiesto očakávaných päťsto basketbalových priaznivcov z okolia sa na nás prišlo pozrieť tak päť alebo šesť ľudí. Naši verní fanúšikovia z Komárna vytvorili výbornú atmosféru, no bolo ich málo. Ak by sme mohli hrať aspoň v Nitre, iste by prišlo štyri či päťkrát viac ľudí. Ani toto nás však neodradilo a ak budeme mať možnosť, pokúsime sa ísť do toho znova. Pohárová Európa nie je taká finančne náročná ako v minulosti a to musia slovenské kluby využiť,“ dodal Paulik.

Komárňania si v poslednom stretnutí v utorok poradili s bulharským Samokovom 88:77 (48:39). Interisti sa so súťažou rozlúčili o deň neskôr domácou prehrou 85:100 (49:55) s litovským Šiauliai.

„Dostali sme silných súperov. Zdolali sme len doma Vroclav a bez šancí sme neboli ani na jeho palubovke. Boli sme však dôstojným súperom a účasť v pohári splnila naše očakávania. Rozhodne ju neľutujeme. Bol to správny krok,“ hovorí manažér Interu Michal Ondruš.

Ani Bratislavčania neboli úplne spokojní s návštevnosťou, ale účinkovaniu v Európy aj v budúcej sezóne sa nebránia. "Najprv si musíme takúto možnosť vybojovať v domácej súťaži. Potom to zvážime. Náročné zápasy, v ktorých si hráči museli siahnuť na dno síl sú pozitívna skúsenosť. Našou úlohou teraz bude zúžitkovať ich v lige. Na účinkovaní v pohári sa dá istotne stavať, dodal Ondruš.

Pohár FIBA Europe – M-skupina: Inter Bratislava – BC Šiauliai 85:100 (23:26, 26:29, 17:27, 19:18), najviac bodov Interu: M. Rančík 36, R. Rančík 21, B. Young 8, TH: 24/21 – 28/22, fauly: 23 – 26, trojky: 6 – 10.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európsky pohár FIBA #MBK Komárno #BK Inter Bratislava