Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels potrebujú body Johnsonovej a Žirkovej

V poslednom domácom euroligovom zápase v tomto roku potrebujú zvíťaziť, aby si pred dvoma náročnými súbojmi na palubovkách súperov upravili bilanciu na tri víťazstvá a tri prehry.

02.12.2015 10:00
Zuzana Žírková Foto: ,
"Chýbajú nám body Johnsonovej a Žirkovej (na fotografii). Verím, že nám práve teraz výraznejšie pomôžu," priznáva Jendrichovský.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice privítajú v stredu o 17.45 v Angels aréne francúzske družstvo Villeneuve d’Ascq Lille Métropole. Piaty tím A-skupiny Lille i šieste Košice majú zhodnú bilanciu 2–3 a víťaz vzájomného súboja si výrazne priblíži postup do play off v Eurolige či Európskom pohári FIBA (presunú sa tam piate a šieste celky z oboch euroligových skupín).

„Počas asociačného termínu sme vypadli z rytmu. Tento duel však môže výrazne rozhodnúť o úspešnosti sezóny. Ak ho zvládneme, tak cieľ – skončiť do šiesteho miesta – už bude veľmi blízko. Lille je úplne iný súper než ostatné kluby z našej skupiny. Vo svojom strede nemá až také výrazné individuality, spolieha sa na tímový škaredý basketbal. Francúzska škola. Hrá tvrdo, zameriava sa na defenzívu a v ofenzíve využíva 24 sekúnd, čím znižuje počet útokov súpera,“ približuje Daniel Jendrichovský, generálny manažér Košičaniek.

Zverenky Maroša Kováčika predvádzajú v Eurolige dobrú obranu, no výrazne sa trápia v útoku. S výnimkou zvládnutých domácich súbojov so Salamancou a Galatasarayom bola ich úspešnosť streľby až katastrofálna.

„Päťdesiattri bodov veru nie je znakom kvalitného útoku. Preto nám aj v tejto štatistike patrí posledná priečka v súťaži. Chýbajú nám body Johnsonovej a Žirkovej. Verím, že nám práve teraz výraznejšie pomôžu,“ priznáva Jendrichovský.

Shenise Johnsonová, ktorá by mala byť jednou z hlavných opôr družstva, zatiaľ nenapĺňa všetky očakávania vedenia. „Tréneri s ňou spolu s Crystal Langhornovou tento týždeň sedeli a preberali naše i jej očakávania. Pozitívne je, že aj ona cíti, že nehrá tak, ako by mohla. Vysvetľovala trénerom, aké zmeny by jej vyhovovali, aby bola na palubovke užitočnejšia,“ dodáva šéf Good Angels.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Euroliga basketbalistiek #Zuzana Žirková