Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

M. Rančík: Potvrdila sa sila tohto kádra

V domácej súťaži sa im zatiaľ nedarí podľa predstáv. Chuť si však napravili v prvom domácom vystúpení v Pohári FIBA Europe.

05.11.2015 16:48
Martin Rančík Foto: ,
Martin Rančík.
debata

Basketbalisti Interu zdolali Slask Vroclav 96:81 (46:46). Strelecky ich potiahli najmä bratia Radoslav a Martin Rančíkovci (spolu 51 bodov) a v druhom polčase sa výrazne prejavil širší káder domácich.

„Hrali sme ako tím. Každý dal do zápasu všetko a je to vidieť aj na výsledku. Verím, že naša forma ide postupne hore a potvrdíme to aj v lige. V druhom polčase sme si viac vypomáhali. To bolo kľúčové,“ vravel 31-bodový Radoslav Rančík.

Jeho starší brat Martin sa do zostavy Interu vrátil po dvojmesačnej pauze len cez víkend v ligovom súboji s Karlovkou. S Vroclavom ho bolo na palubovke cítiť a tradične i počuť. „V určitých momentoch som toho mal už ozaj dosť. Hrať európsku súťaž je však niečo skvelé. Úplne iný level basketbalu, iný zážitok,“ neskrýval najskúsenejší z hráčov Interu.

Kľúčom k víťazstvu bola podľa neho najmä obrana. Zverenci Branka Maksimoviča sa v nej prvej štvrtine poriadne trápili (inkasovali 28 bodov), no v druhej a tretej v defenzíve poriadne zabrali, vďaka čomu si vytvorili až 16-bodový náskok. V úvode poslednej desaťminútovky dovolili súperovi znížiť na dva body, no vďaka dôležitým košom Miloševiča sa opäť rýchlo odpútali.

„Hrali sme kompaktnejšie, boli sme dravejší a lepšie na palubovke komunikovali. Vytkol by som len problémy s obranným doskokom. Ak budeme bojovať a hádzať sa na palubovku ako v závere, máme pred sebou veľmi úspešnú sezónu. Proti Slasku sa totiž potvrdilo, že náš káder je veľmi dobre poskladaný,“ dodal Martin Rančík.

Najbližšie sa interisti v Pohári FIBA Europe predstavia na budúci týždeň v stredu v Litve proti BC Šiauliai. O sedem dní neskôr privítajú doma turecký Gaziantep.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Rančík #BK Inter Bratislava