Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrichovský: Kursk by mal vyhrať skupinu

Po dvoch istanbulských veľkokluboch čaká na basketbalistky Good Angels Košice aj tretí z radu favoritov euroligovej A-skupiny. Zverenky Maroša Kováčika sa dnes o 17.00 predstavia na palubovke bohatého ruského Kurska.

04.11.2015 12:00
košice, jurčenková Foto: ,
Annu Jurčenkovú (pri lopte) bráni dvojica hráčok Galatasarayu Istanbul.
debata

Dvanásťnásobné slovenské majsterky rozbehli prestížnu súťaž výborne. Po troch odohratých stretnutiach majú na konte päť bodov. Po extrémne dôležitom víťazstve nad Salamancou síce strelecky nezvládli súboj v Istanbule s Fenerbahce, no minulý týždeň potvrdili veľkú domácu silu a zdolali Galatasaray.

„Keby mi niekto pred sezónou povedal, že budeme mať v tejto fáze už dve víťazstvá, tak to beriem všetkými desiatimi. Salamancu stále považujem za štvrté najlepšie družstvo našej skupiny. Pripúšťali sme si aj alternatívu, že budeme mať bilanciu 0:4. Keď si vezmeme, v akom zdravotnom stave sme do Euroligy vstúpili, a že sa k nám Shenise Johnsonová pripojila až po finále WNBA, je naša bilancia vynikajúca. V Kursku nemáme čo stratiť. Dynamo nie je náš súper. Dievčatá môžu hrať uvoľnene,“ priznáva generálny manažér Daniel Jendrichovský.

Výhodou Košičaniek by mohla byť zatiaľ nie príliš dobrá forma súpera. Kursk vyhral dva z troch zápasov, no od optimálnej formy má ešte veľmi ďaleko. „V prvom zápase zdemoloval Fenerbahce, no bolo to najmä strašným výkonom tureckého tímu. Následná prehra na pôde ešte výrazne oslabeného Galatasarayu bola prekvapením, rovnako ako len tesné víťazstvo o šesť bodov nad Schiom,“ naznačuje Jendrichovský.

Ruský celok je už – rovnako ako Košičanky – v plnej sile. K družstvu sa pripojila americká reprezentantka Seimone Augustusová. „Ich sila spočíva v triu Princeová, Augustusová a Ogwumiková. No ak im nevyjde zápas, ostatné hráčky sa veľmi k lopte nedostanú. Príkladom je Eldebrinková, ktorá mala byť výrazná posila, no nedostáva lopty a nemá žiadne strely,“ približuje šéf košického klubu.

Good Angels si veľa sľubujú od Johnsonovej, ktorá si ešte len privyká na herné systémy trénera Kováčika. „Má to veľmi ťažké. Dostáva sa do toho v plnom behu, navyše z pozície dvojky i trojky. Chvíľu bude horieť, ale do tímu prinesie obrovskú kreativitu. Vie vytvoriť príležitosti sebe aj ostatným, čím dá možnosť vydýchnuť Žirkovej a Oblakovej. Zodpovednosť sa rozloží na väčší počet hráčok,“ vysvetľuje Jendrichovský.

Podľa neho má Kursk najväčšie finančné možnosti z trojice ašpirantov na víťazstvo v skupine. „Fenerbahce má veľké mená, ale bude dlhšie trvať, kým sa zohrajú, keďže družstvo je prakticky nové. Galatasaray má najlepší systém aj trénera. Kursk zas najväčší potenciál vyhrávať. Problémom môže byť, že družstvo je stavané americkým individualistickým spôsobom, čo podľa mňa neprinesie celkový úspech,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Good Angels Košice