Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Good Angels ostal Kováčik, v kádri bude viac Sloveniek

Výrazne nižší rozpočet, nový názov haly a staronový tréner. Basketbalistky Good Angels vstúpia do novej sezóny pod vedením Maroša Kováčika v Angels aréne. Klub ju dostal do prenájmu na tri roky za symbolické euro.

20.07.2015 19:10
Zuzana Žírková Foto: ,
Kapitánka Good Angels Zuzana Žírková.
debata

Dvanásťnásobný slovenský majster sa bude aj v Eurolige čoraz viac spoliehať na štvoricu mladých slovenských reprezentantiek Bálintovú, Kiššovú, Hruščákovú a Janoščíkovú. V kádri ostala aj líderka Zuzana Žirková, slovinská rozohrávačka Teja Oblaková a na dobrej ceste sú rokovania s Annou Jurčenkovou.

„Na výber dvoch Američaniek máme ešte dosť času. Počkáme do septembra, kým klesne ich cena. Zvyšné tri miesta v kádri chceme zaplniť talentovanými slovenskými hráčkami, s ktorými rokujeme. Ak sa nedohodneme, doplníme družstvo o naše odchovankyne. V prípade potreby môže pribudnúť ešte jedna legionárka,“ naznačil generálny manažér Daniel Jendrichovský.

Len v nedeľu sa dohodol na pokračovaní trénera Kováčika v klube. Ambiciózny kouč túžil po angažmáne v zahraničí, no nakoniec uprednostnil Euroligu pred financiami. „Maroš je momentálne jedným z najlepších ženských trénerov v Európe. Nervózni sme však neboli. Vopred sme boli dohodnutí, že ak odíde, na jeho miesto sa posunie asistent Peter Jankovič,“ prezradil Jendrichovský.

Rozpočet klubu padne z minulosezónnych 750 tisíc na čosi viac ako pol milióna eur. V Eurolige chcú Košičanky napriek tomu zabojovať o postup do štvrťfinále. Uspokojí ich však aj piate či šieste miesto v osemčlennej skupine, ktoré zaručí ďalšie účinkovanie v Európskom pohári FIBA.

„V skupine máme troch gigantov – Kursk, Fenerbahce a Galatasaray, s ktorými sa síce dá hrať, ale asi budú nad naše sily. Zvyšné štyri tímy Schio, Šopron, Lille a asi Salamanca sú približne na našej úrovni,“ dodal Jendrichovský. <pe>

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Good Angels Košice