Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Humenné sa neprihlási do extraligy volejbalistov, končí aj mládež

Najúspešnejší slovenský mužský volejbalový klub ostatných rokov VK Chemes Humenné nebude v sezóne 2015/2016 účinkovať v domácej najvyššej súťaži extralige.

30.06.2015 13:15
Humenné, volejbal Foto: ,
Volejbalisti Humenného.
debata

Správna rada VK Chemes Humenné v utorok prostredníctvom vyhlásenia na svojej oficiálnej internetovej stránke informovala, že neprihlási družstvo mužov a ani jedno mládežnícke družstvo do súťažného ročníka 2015/2016. Dôvodom sú dlhodobé nezhody s vedením mesta, pre ktoré pôsobilo extraligové družstvo ŠK Chemes v uplynulej sezóne od decembra v Spišskej Novej Vsi.

Termín na doručenie prihlášok do súťažného ročníka 2015/2016 pre kategórie extraliga mužov a žien, 1. liga mužov a žien, 1. liga juniorov, junioriek, kadetov a kadetiek bol súťažnou komisiou Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) stanovený na 30. jún 2015.

Agentúra SITA prináša utorkové vyhlásenie Správnej rady VK Chemes Humenné v plnom znení: "Správna rada VK Chemes Humenné veľmi pozorne sledovala a vyhodnocovala situáciu po odchode extraligového družstva mužov do Spišskej Novej Vsi. Zaujímalo nás, ako na to reaguje vedenie mesta Humenné a poslanci mestského zastupiteľstva.

Na základe komplexného vyhodnotenia existujúcej situácie sme sa rozhodli do súťažného ročníka 2015 – 2016 neprihlásiť extraligové družstvo mužov a taktiež ani jedno mládežnícke družstvo, pretože sme nezistili zmenu postoja voči družstvu dospelých a naviac vedenie mesta Humenné prestalo podporovať aj mládežnícke družstvá.

Dôkazom toho je fakt, že do dnešného dňa nám nevyplatilo ani alikvotnú časť zo schválenej dotácie pre mládežnícke družstvá VK Chemes Humenné na rok 2015, pričom všetky družstvá chlapcov nášho klubu úspešne reprezentovali mesto Humenné na záverečných turnajoch o majstra Slovenskej republiky, kde získali jednu striebornú medailu – kadeti, jednu bronzovú – ml. žiaci, štvrtí skončili st. žiaci a na 5. mieste sa umiestnili juniori."

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #VK Chemes Humenné