Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrichovský nevylúčil, že Toliverová bude opäť reprezentovať

Generálny manažér ženskej basketbalovej reprezentácie Daniel Jendrichovský nevylúčil, že naturalizovaná Slovenka Kristi Toliverová si možno v budúcnosti znova oblečie dres národného tímu SR.

25.06.2015 13:44
Kristi Toliverová Foto: ,
Kristi Toliverová v reprezentačnom drese Slovenska.
debata

„Čaká na nás kvalifikácia na ďalšie majstrovstvá Európy a ja by som veľmi rád dementoval všetky správy o tom, že Kristi Toliverová už v našom drese hrať nebude. Vôbec to nie je definitívna záležitosť, skončila sa jej jedna zmluva, ale nám nič nebráni v tom, aby sme sa s ňou opätovne dohodli. Aj podľa jej vyjadrení bola v našom tíme veľmi spokojná a šťastná. Zažila vynikajúce momenty, či už počas kvalifikácie alebo teraz na šampionáte. Takže tieto dvere zďaleka nie sú zatvorené,“ uviedol pre denník Korzár Jendrichovský.

Toliverová bola najlepšou strelkyňou aj prihrávajúcou hráčkou slovenského tímu na 35. majstrovstvách Európy basketbalistiek v Maďarsku a Rumunsku, kde družstvo pod vedením trénera Maroša Kováčika obsadilo 9. priečku. Dvadsaťosemročná rozohrávačka dosiahla v siedmich dueloch na šampionáte priemery 17,4 bodu a 4,7 asistencie na zápas.

Spoza trojkového oblúka strieľala s vyše 43-percentnou úspešnosťou. Na ihrisku trávila v priemere 33,6 minúty a bola očakávanou ťahúňkou družstva. Rodáčka z Harrisonburgu vo Virgínii posilnila slovenský tím ešte počas vlaňajšej úspešnej kvalifikácie. Odohrala vtedy štyri stretnutia s priemermi 8,5 bodu a 6 asistencií na zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Kristi Toliverová