Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme nešťastné, no nesmie nás to zlomiť, vraví Žirková

Opäť bola jednou z líderiek družstva. V záverečnej päťminútovke trafila dôležitú trojku (na 68:63 pre Slovensko), ťažkú strelu za dva body (70:65) aj dve šestky (74:74), no prehre nezabránila.

18.06.2015 18:30
Zuzana Žirková Foto: ,
Zuzana Žirková.
debata

„Srbky vyhrali dvoma šťastnými strelami v koncovke. Bohužiaľ, taký je šport. Musíme ísť ďalej a stále bojovať o štvrťfinále,“ vravela po nešťastnej prehre 74:76 kapitánka slovenských basketbalistiek Zuzana Žirková.

Čo chýbalo, aby ste vyrovnaný duel dotiahli do víťazného konca?
Trochu šťastia. V prvých dvoch zápasoch so Švédskom a Litvou sa naklonilo k nám, teraz prialo súperovi. Chvíľami nám však na palubovke chýbali aj emócie, ktoré by nás potiahli k výhre. Sme veľmi nešťastné, ale ideme ďalej. Táto prehra nás nesmie zlomiť.

Najväčšie pozitíva stretnutia?
Opäť sme hrali vyrovnanú partiu s veľmi silným súperom. Hrali sme tímovo, aj keď to nie vždy šlo podľa predstáv. V záverečných okamihoch bol párkrát na palubovke menší chaos.

Ste spokojná so zlepšeným výkonom tímu v obrane?
Rozhodne sme ju zlepšili, najmä oproti zápasu s Maďarkami. Chviľami bola skvelá. Bohužiaľ, Srbky vždy dokázali zmazať náš náskok a vrátiť sa do zápasu.

Po jednobodovej prehre so Španielskom ste opäť dokázali, že môžete hrať s každým súperom. Povzbudí vás to?
My sme chceli vyhrať, nie len hrať vyrovnaný zápas. O to je to pre nás horšie. Ešte však máme pred sebou zápasy s Ruskami a Chorvátkami. Tie sú pre nás teraz dôležité, na Srbky musíme rýchlo zabudnúť. Zápas nás stál veľa síl. Našťastie máme deň k dobru.

Čo vám najviac pomôže, dvihnúť hlavy?
Potrebujeme sa vnútorne namotivovať, lebo po takomto zápase je každý smutný. Ak by sme sa položili, bola by to veľká škoda. Nesmieme zahodiť všetko, čo sme dosiahli doteraz. Aj divákom sme totiž opäť ukázali, že basketbal hrať vieme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská basketbalová reprezentácia žien #Zuzana Žirková
Načítavajú sa športové výsledky...