Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žirková: Nevzdávame sa. To je naša devíza

Posledný duel v základnej skupine slovenským basketbalistkám na majstrovstvách Európy nevyšiel. Maďarkám podľahli v Šoprone 74:86 (27:47).

16.06.2015 15:26
Slovensko - Poľsko Foto: ,
Kapitánka Slovenska Zuzana Žirková (vpravo)
debata

Napriek tomu bola kapitánka Zuzana Žirková po prvej fáze šampionátu spokojná. „Hoci sme zápas nezvládli, aspoň záver bol pre nás pozitívny. Navyše, do Györu ideme s jedným víťazstvom, čo je veľmi príjemné,“ tvrdí 35-ročná rozohrávačka.

Slovensko obsadilo v D-skupine druhú priečku. Ste spokojná?
Samozrejme. Keby nám niekto povedal, že sa to bude takto vyvíjať, tak by sme to okamžite brali. Teraz však musíme na všetky zápasy v Šoprone zabudnúť, užiť si dva voľnejšie dni a ideme opäť od začiatku.

Aké dôležité je započítané víťazstvo nad Litvou?
Ak by sme šli do druhej fázy bez víťazstva, veľmi ťažko by sa nám bojovalo o štvrťfinále. Takto je naša pozícia výrazne lepšia. Vziať si jednu výhru sme veľmi potrebovali. Dva úvodné zápasy so Švédskom a Litvou sme zvládli podľa predstáv, takže to teraz máme vo vlastných rukách.

V E-skupiny vás postupne čakajú Srbky, Rusky a Chorvátky. Ktorý zápas bude najdôležitejší?
Potešilo ma, že postúpili Chorvátky na úkor Lotyšiek. Poznáme ich a máme im čo vracať z posledného prípravného zápasu pred štartom ME. Zabojujeme však aj proti Srbkám a Ruskám, lebo nikdy neviete, ako sa situácia v skupine vyvinie.

Aké najväčšie pozitívum si zo Šopronu beriete do Györu?
Ukázali sme, že sa nevzdávame a vieme za každých okolností zdvihnúť hlavu. Keď zapneme naplno, tak družstvo funguje, ako má.

Váš štart na šampionáte bol dlho otázny. Ako sa cítite po štyroch zápasoch v priebehu piatich dní?
Noha funguje (smiech). Teraz máme zase trošku viac priestoru, aby sme ju dali dokopy. Pred zápasom so Španielkami sme sa dohodli, že hrať nebudem, len ak by bol v závere vyrovnaný stav. Keďže sme hrali dobre, tak som v koncovke nastúpila. Podľa dohody.

Príde vás na druhú fázu turnaja povzbudiť aj dvojročná dcérka Dorotka?
Prišla sa na mňa pozrieť už na zápas s Maďarskom. Ešte sa musíme dohodnúť, ako to bude v ďalšej fáze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská basketbalová reprezentácia žien #Zuzana Žirková
Načítavajú sa športové výsledky...