Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

História sa na polčas nepýta, smeje sa hrdinka prvého zápasu Žirková

Aj keď v celom zápase viedli iba 2:35 min, predsa sa slovenské basketbalistky vo štvrtok podvečer radovali z víťazstva 72:69 nad Švédkami vo svojom úvodnom vystúpení na majstrovstvách Európy v Maďarsku a Rumunsku.

11.06.2015 19:40
Zuzana Žirková Foto: ,
Zuzana Žirková.
debata (1)

Severanky mali vyše 35 minút skóre duelu v rámci základnej D-skupiny v Šoprone pod kontrolou, ale povestný bič skutočne plieskal až na samom konci. A to predovšetkým zásluhou kapitánky družstva Zuzany Žirkovej, na ktorej akoby sa vôbec nepodpísali problémy s nohou, pre ktoré vynechala prakticky celú prípravu na šampionát.

„Som rada, že sme sa vždy vrátili do hry o víťazstvo, hoci sme za súperom bodovo zaostávali aj o viac bodov. Toto družstvo je však presne o tomto – kolektíve a tímovom duchu. Som skutočne veľmi rada, že sme to otočili a perfektne zvládli koniec,“ povedala v mixzóne 35-ročná rozohrávačka, ktorá v úvodnom stretnutí na svojom piatom kontinentálnom šampionáte v kariére nastrieľala ako striedajúca hráčka za vyše 25 minút až 26 bodov.

„Dievčatá sú asi sebavedomejšie, keď som na ihrisku. V druhom polčase to v takýchto prípadoch vždy začalo fungovať. Ale na to som tu, na to som sem prišla. Ja im veľmi pekne ďakujem, lebo na palubovke je vždy päť hráčok, nie len jedna. Bez nich to nejde a v obrane neskutočne bojovali. V prvom polčase sme to neboli my, hrali sme pomaly – akoby sme sa zahrievali. Dôležitý je však výsledok, lebo história sa nepýta, aký bol prvý polčas. Prvá výhra je naša,“ vypichla to najpodstatnejšie ľavoruká dirigentka hry aj strelkyňa.

Krídelníčka Martina Kiššová si odkrútila debut na ME v seniorskej kategórii, s 9 bodmi bola najlepšou strelkyňou slovenského tímu spomedzi dievčat základnej päťky.

„V šatni sme si cez prestávku niečo povedali, lebo to nebolo o taktike, ale všetko o nás. Po obrátke sme začali agresívne brániť a v útoku sme si viac rozumeli. Myslím si, že nás nakopla práve defenzíva a aj to, že nám padli nejaké strely do koša. Lepšie sa vtedy hrá, keď je v zakončení vyššia úspešnosť. Zaostávať po prvom polčase o desať bodov je nič, dá sa to otočiť, o čom sme sa v minulosti presvedčili. A stále sme sa počas prípravy ubezpečovali, že po tých prehrách už musí prísť nejaká výhra. Časovali sme formu,“ podotkla s úsmevom 22-ročná basketbalistka slovenského majstrovského tímu Good Angels Košice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Žirková #ME 2015 v basketbale žien
Načítavajú sa športové výsledky...