Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik: Hľadáme najlepší mix na palubovke aj mimo nej

Už len dvadsaťdva dní delí slovenské basketbalistky od prvého zápasu na majstrovstvách Európy v Maďarsku (11. až 28. júna).

19.05.2015 20:00
Maroš Kováčik Foto: ,
Tréner slovenských basketbalistiek Maroš Kováčik.
debata

Zverenky Maroša Kováčika a Martina Pospíšila odohrali minulý týždeň tri stretnutia v rámci prípravného turnaja v Lyone. Postupne podľahli Srbsku (53:85), Veľkej Británii (51:60) a domácemu Francúzsku (55:74). Ďalšie dva zápasy ich čakajú už v piatok a sobotu v Bratislave – zhodne o 18.00 v športovej hale na Pasienkoch – s Ukrajinou.

„Hoci sme všetky zápasy vo Francúzsku prehrali, turnaj nám ukázal aj veľa pozitív. Zatiaľ badať veľký výkonnostný rozdiel medzi hráčkami z rôznych klubov. Niektorým sa skončila sezóna aj o mesiac skôr než iným. Dievčatá pozorne sledujeme, aby sme z nich vybrali najlepší možný tím. V prvom rade ide o výkonnosť na ihrisku, ale dôležité je aj ich správanie sa mimo palubovky. Ak nám šampionát vyjde, môžeme byť pokope dosť dlho. V tom prípade by sme sa chceli vyhnúť ponorkovej chorobe,“ tvrdí kouč Kováčik.

Pre problémy s členkom mu z boja o miestenku na ME vypadla Mária Felixová. K dvanástke z Lyonu (B. Bálintová, Lázárová, Slamová, D. Baburová, Tetemondová, M. Páleníková, Kiššová, Krč-Turbová, Hruščáková, Jurčenková, Vyňuchalová a Janoščíková) sa na včerajšom večernom tréningu mali pridať Terézia Páleníková a Zuzana Žirková. „Strata Felixovej nás mrzí, lebo sa na sústredení v Lučenci ukazovala vo veľmi dobrom svetle. Žirková mala problémy s chodidlom. Sami sme zvedaví, v akom je stave a či nám pomôže,“ naznačil reprezentačný tréner možný problém.

Slovenky čaká okrem dvoch stretnutí s Ukrajinou aj náročný turnaj v Karlových Varoch. V závere budúceho týždňa si v rámci neho zmerajú sily so silnými výbermi Česka, Turecka a Lotyšska. „V Karlových Varoch sa k nám pridá aj naturalizovaná Američanka Kristi Toliverová. Radi by sme odohrali nejaký zápas aj posledný týždeň pred štartom šampionátu. Zatiaľ hľadáme súpera,“ prezradil Kováčik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #ME 2015 v basketbale žien #slovenská basketbalová reprezentácia