Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komárno sa nevzdáva, Prievidza si verí

Odvrátili dva majstrovské mečbaly súpera a teraz sú v psychickej výhode. V sobotu od 19.00 zabojujú doma o štvrtý titul.

16.05.2015 14:00
debata
Willie Bannister z Komárna (vpravo) sa snaží... Foto: SITA, Martin Havran
Willie Bannister, Uroš Zadnik, basketbal, komárno prievidza Willie Bannister z Komárna (vpravo) sa snaží presadiť sa proti Urošovi Zadnikovi z Prievidze. Kto z nich sa bude dnes tešiť z majstrovského titulu?

Basketbalisti Prievidze boli pred týždňom v nepríjemnej situácii. Po štyroch stretnutiach extraligovej finálovej série prehrávali s Komárnom 1:3 na zápasy. Favorit však v kľúčových momentoch zabral naplno a po očakávanej domácej výhre pridal ďalšiu aj na palubovke súpera (90:85). V siedmom zápase chce naplno využiť výhodu domáceho prostredia.

„Sme na správnej ceste za titulom. Dôležité bude, aby mali hráči v siedmom zápase hlavy i srdiečka na správnom mieste,“ cituje basket.sk kouča Prievidze Krunoslava Krajnoviča. „Do zápasu pôjdeme s chladnými hlavami. Nesmieme sa báť a musíme ukázať také výkony ako v piatom a šiestom stretnutí. Nesmie sa stať, že zopakujeme kŕč z prvého alebo štvrtého, ktoré sme vysoko prehrali. Súperovi nesmieme dovoliť ľahké strely a musíme bojovať do konca o každú loptu. Posledný krok býva najťažší, ale veríme, že ho zvládneme,“ pridal sa kapitán mužstva Dražen Klarič.

Komárno bojuje o prvý titul v histórii klubu. Pred dvoma rokmi odohralo vyrovnanú sériu s Interom, no na bratislavského súpera nevyzrelo, hoci malo v siedmom stretnutí výhodu domáceho prostredia. „V stredu sme nezvládli tlak, no i tak sme boli blízko k výhre. Teraz budú pod väčším tlakom Prievidžania. Obe družstvá si zaslúžili, aby si to rozdali v siedmom zápase. Už sme v Prievidzi raz vyhrali. Azda to zopakujeme. Máme ešte jeden pokus,“ uviedol tréner Miljan Čurovič pre basket.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Komárno #Prievidza #finále basketbalovej extraligy