Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najúspešnejšieho vyzve v boji o titul nováčik

Ani v jednom z predošlých dvadsiatich dvoch ročníkov extraligy nechýbali vo finále. Štrnásťkrát sa tešili z titulu, vďaka čomu sú suverénne najúspešnejším ženským volejbalovým klubom na Slovensku. Dnes môžu úspešne vykročiť za ďalšou majstrovskou trofejou. Predurčuje ich k tomu pozícia favorita.

08.04.2015 08:00
volejbal, Slávia EU Bratislava - Spišská Nová Ves Foto: ,
Momentka z finále Slovenského pohára, v ktorom Slávia EU Bratislava zdolala Spišskú Novú Ves 3:1. Od dnes budú obe družstvá bojovať o majstrovský titul.
debata

Zatiaľ čo v posledných štyroch sezónach čelili volejbalistky Slávie EU Bratislava v boji o titul mestskému rivalovi z Doprastavu, tento rok sa o pozíciu najlepšieho slovenského tímu pobijú s rivalom z východu republiky. Ich súperom bude Spišská Nová Ves, ktorá okúsi finálovú atmosféru po prvý raz v klubovej histórii.

„V semifinále sme mali kvalitného súpera, ktorý nás dostatočne preveril. Nezostáva nám nič iné, len sa tešiť na finále,“ vravel po sérii s Pezinkom (3:1) Michal Matušov, asistent trénera Martina Hančíka.

Napriek tomu, že Spišiačky sú finálovým nováčikom, ich postup do záverečných extraligových bojov nie je prekvapením. V základnej časti nazbierali rovnaký počet bodov ako vicemajster a do play off postúpili z druhého miesta. Oba kluby sa v tejto sezóne stretli päťkrát – z ligových zápasov majú bilanciu 2:2 (obaja súperi využili výhodu domáceho prostredia), vo finále Slovenského pohára uspel bratislavský tím, ktorý zvíťazil na palubovke Spišskej Novej Vsi 3:1.

Rovnako si obaja finalisti počínali aj v tohtoročnom play off – vyhrali päť zo šiestich duelov. Slávistky sa nechali zaskočiť v semifinále Pezinkom, Spišiačky v rovnakej fáze stratili jeden zápas s UKF Nitra.

Finálová séria sa začína dnes o 17.00 v bra­tislavskej Športovej hale Mladosť. Priame prenosy môžete sledovať na stránke www.tvcom.cz, tretí duel vysiela na svojich obrazovkách aj televízna stanica Slovak Sport.

Program finálovej série
Streda: 17.00 Slávia EU Bratislava – Spišská Nová Ves, sobota: 18.00 Sp. Nová Ves – Slávia, štvrtok (16. apríla): 18.00 Slávia – Sp. Nová Ves, sobota (18. apríla): 18.00 Sp. Nová Ves – Slávia, štvrtok (23. apríla): 17.00 Slávia – Sp. Nová Ves.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #finále volejbalovej extraligy žien #Slávia EU Bratislava