Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrať tak, aby nám diváci tlieskali, želá si Žirková

Košičanky hrajú pre fanúšikov, Pražanky o postup. Basketbalistky USK Praha pod vedením slovenskej trénerky Natálie Hejkovej majú v stredu o 18.00 v košickej Infiniti aréne pred sebou veľmi dôležitý duel v Európskej lige.

04.02.2015 12:00
Barbora Bálintová, Lai Palau, Good Angels, USK... Foto:
Košičanka Barbora Bálintová sa snaží zastaviť Laiu Palauovú. Začiatkom decembra prehrali Good Angels v Prahe 57:76.
debata

Po prvej polovici súťaže mali veľmi lichotivú bilanciu štyri víťazstvá a dve prehry. V tomto roku však prehrali všetky tri zápasy a na posilnenie postupových nádejí potrebujú nad Good Angels bezpodmienečne zvíťaziť.

„Musíme sa výhrou odraziť z poklesu formy. Vrátiť sa späť na cestu, ktorou sme išli v prvej polovici súťaže. Škoda, že sme mali v ostatných súbojoch veľké zdravotné problémy. Mohli sme byť na tom oveľa lepšie. Našťastie, dievčatá sú už zdravé. V pondelok ich po dlhej dobe trénovalo až jedenásť. Chorá som už len ja,“ prezradila so smiechom skúsená trénerka Hejková.

Košičanky odohrajú v domovskej Infiniti aréne druhý euroligový zápas v sezóne. Pred troma týždňami tam zdolali Galatasaray Istanbul – jediného súpera, s ktorým si v aktuálnom ročníku poradili. Nielen doma, ale aj na jeho palubovke.

„To, že sa hrá v Infiniti aréne a nie Steel aréne, je pre domáce mierna výhoda. V menšej hale sú stiesnené podmienky, čo Košičankám pri ich štýle hry vyhovuje,“ poznamenala Hejková.

„Už nemáme čo stratiť, naopak, USK ide o všetko. Zabojujeme o čo najlepší výsledok, lebo sa chceme s divákmi rozlúčiť čo najlepším spôsobom. Tak, aby nám po zápase tlieskali,“ cituje goodangelskosice.eu Zuzanu Žirkovú. Kapitánka družstva prezradila, že svojej bývalej dlhoročnej trénerke Hejkovej drží palce v boji o postup do play off. Dnes však urobí všetko pre to, aby si Pražanky bilanciu nezlepšili.

Kouč Good Angels Maroš Kováčik sa musí zaobísť už bez dôležitej pivotky Tijany Krivačevičovej, ktorá po prehre s Kurskom odišla do Šoprona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #USK Praha #Zuzana Žirková