Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Florbalistky chcú z Nitry postúpiť na šampionát

Ukázať čaro florbalu a využiť domáce prostredie na postup na majstrovstvá sveta do Fínska.

03.02.2015 17:30
debata

To sú hlavné ciele slovenských reprezentantiek na kvalifikačnom turnaji v Nitre (4. až 8. februára v hale Klokočina) o postup na decembrový šampionát do Tampere. Zverenky Jaroslava Marksa odohrajú v priebehu piatich dní päť stretnutí. Na MS do Fínska postúpia z troch európskych kvalifikačných skupín po tri tímy a dva najlepšie zo štvrtých miest.

Slovenky sa postupne stretnú s Nórskom, Veľkou Britániou, Českom, Talianskom a Ruskom. Jednoznačným favoritom skupiny sú Češky.

„Nepripúšťame si, že by sme na majstrovstvá sveta nepostúpili. Nemáme zranené žiadne kľúčové hráčky a v tíme je to najlepšie, čo slovenský ženský florbal má. Výhodou je i domáce prostredie. Okrem očakávaných výhier nad Veľkou Britániou a Talianskom potrebujeme zvládnuť ešte jedno stretnutie, aby sme nemuseli čakať na výsledky v ostatných skupinách. Potešila by ma druhá priečka. Veľmi dôležitý bude prvý zápas s Nórskom. Ak zvíťazíme, dievčatá sa upokoja,“ tvrdí skúsený český tréner Sloveniek.

Kapitánka družstva Lucia Košturiaková sa teší, že kvalifikačný turnaj sa uskutoční v Nitre. „Chceme potvrdiť, že máme na postup. Zároveň divákom ukázať, že florbal je pekný šport. Talianky a Britky istotne nie sú na našej úrovni. S nimi nesmieme prehrať, inak by sme si účasť na šampionáte nezaslúžili,“ vysvetľuje jedna zo siedmich legionárok z českej extraligy. Pre účasť na šampionáte si musela vziať v robote – pracuje ako projektová manažérka – dovolenku.

Kvalifikačný turnaj je pre organizátorov zároveň skúškou ich schopností. Majú totiž od svetovej federácie prísľub, že majstrovstvá sveta v roku 2017 by sa mali uskutočniť práve na Slovensku. Rozpočet podujatia sa pohybuje od 50 do 60-tisíc eur. Celodenné vstupenky (na tri stretnutia) stoja dve eurá.

Program Sloveniek
streda: 19.00 Slovensko – Nórsko,
štvrtok: 19.00 Veľká Británia – Slovensko,
piatok: 19.00 Slovensko – Česko,
sobota: 18.00 Taliansko – Slovensko,
nedeľa: 16.00 Slovensko – Rusko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia #florbal #MS 2017