Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Smola hviezdy. Bryant sa po operácii bude zotavovať deväť mesiacov

Táto sezóna basketbalovej NBA sa pre Kobeho Bryanta skončila, v kariére by chcel pokračovať. Tridsaťšesťročný rozohrávač a líder Los Angeles Lakers v stredu podstúpil operáciu pretrhnutej rotátorovej manžety v pravom ramene, čo je následok zranenia z minulotýždňového stretnutia v New Orleans.

29.01.2015 09:48
Kobe Bryant Foto: ,
Kobe Bryant.
debata

Doba liečby sa odhaduje na deväť mesiacov, k basketbalu by sa mohol vrátiť ešte pred začiatkom nasledujúceho ročníka. Vedenie Lakers napriek všetkým peripetiám verí, že opäť v zlato-purpurovom drese.

Dvojhodinový chirurgický zákrok absolvoval Bryant na ortopedickej klinike v Los Angeles, ujali sa jej Neal ElAttrache a Steve Lombardo. „Očakávame úplné vyzdravenie. Ak všetko pôjde podľa predpokladov, mohol by byť pripravený na začiatok budúcej sezóny,“ vyslovil prognózu ElAttrache.

Pre Bryanta by to bol 20. ročník v kariére hráča NBA, zmluva mu v nej zaručuje príjem 25 miliónov dolárov. V tejto je s platom 23,5 milióna USD najlepšie zarábajúcim hráčom súťaže.

„Počítam s ním dovtedy, kým mi osobne nepovie niečo iné,“ vyhlásil tréner kalifornského tímu Byron Scott.

Bryant dosiahol v tejto sezóne priemery 22,3 bodu, 5,7 doskoku a 5,6 asistencie na jeden duel, ale z hry strieľal s úspešnosťou 37,3 percenta, čo je najhoršie číslo v jeho kariére.

Päťnásobnému šampiónovi NBA sa v poslednom čase lepí na tenisky smola. V roku 2013 si v závere základnej časti pretrhol achilovku a vynechal play off. V nasledujúcej sezóne odohral pre zlomeninu lýtkovej kosti pod ľavým kolenom iba šesť stretnutí. V tomto ročníku vydržalo jeho telo 35 zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles Lakers #Kobe Bryant