Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smola hviezdy. Bryant sa po operácii bude zotavovať deväť mesiacov

Táto sezóna basketbalovej NBA sa pre Kobeho Bryanta skončila, v kariére by chcel pokračovať. Tridsaťšesťročný rozohrávač a líder Los Angeles Lakers v stredu podstúpil operáciu pretrhnutej rotátorovej manžety v pravom ramene, čo je následok zranenia z minulotýždňového stretnutia v New Orleans.

29.01.2015 09:48
Kobe Bryant Foto: ,
Kobe Bryant.
debata

Doba liečby sa odhaduje na deväť mesiacov, k basketbalu by sa mohol vrátiť ešte pred začiatkom nasledujúceho ročníka. Vedenie Lakers napriek všetkým peripetiám verí, že opäť v zlato-purpurovom drese.

Dvojhodinový chirurgický zákrok absolvoval Bryant na ortopedickej klinike v Los Angeles, ujali sa jej Neal ElAttrache a Steve Lombardo. „Očakávame úplné vyzdravenie. Ak všetko pôjde podľa predpokladov, mohol by byť pripravený na začiatok budúcej sezóny,“ vyslovil prognózu ElAttrache.

Pre Bryanta by to bol 20. ročník v kariére hráča NBA, zmluva mu v nej zaručuje príjem 25 miliónov dolárov. V tejto je s platom 23,5 milióna USD najlepšie zarábajúcim hráčom súťaže.

„Počítam s ním dovtedy, kým mi osobne nepovie niečo iné,“ vyhlásil tréner kalifornského tímu Byron Scott.

Bryant dosiahol v tejto sezóne priemery 22,3 bodu, 5,7 doskoku a 5,6 asistencie na jeden duel, ale z hry strieľal s úspešnosťou 37,3 percenta, čo je najhoršie číslo v jeho kariére.

Päťnásobnému šampiónovi NBA sa v poslednom čase lepí na tenisky smola. V roku 2013 si v závere základnej časti pretrhol achilovku a vynechal play off. V nasledujúcej sezóne odohral pre zlomeninu lýtkovej kosti pod ľavým kolenom iba šesť stretnutí. V tomto ročníku vydržalo jeho telo 35 zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles Lakers #Kobe Bryant