Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odrazili sme sa. To je najdôležitejšie, vraví Žirková

Početné zmeny v kádri im neublížili a návrat domov pomohol. Basketbalistky Good Angels Košice dosiahli v stredu v domovskej Infiniti aréne, kam sa vrátili z väčšej Steel arény, druhé víťazstvo v euroligovej sezóne. Opäť nad šampiónom z minulého ročníka. Zverenky Maroša Kováčika zdolali Galatasaray Istanbul 59:50 (33:19).

15.01.2015 17:01
Crystal Langhornová, Langhorneová, Good Angels... Foto: ,
Pivotka Good Angels Košice Crystal Langhornová v zápase proti Galatasarayu Istanbul.
debata (1)

„Podali sme najlepší kolektívny výkon v doterajšom priebehu Euroligy. Základ víťazstva sme položili už v prvej štvrtine. Streľba bola dôležitá, ale všetko sa odvíjalo od zlepšenej obrany. Defenzíva nám zrazu fungovala a všetko vychádzalo, nie ako doteraz,“ vraví kapitánka Košíc Zuzana Žirková.

Košičanky sa síce v komfortnej Steel aréne cítili vždy dobre, ale na výsledkoch sa to nie a nie podpísať. Preto sa manažment rozhodol pre návrat do výrazne menšej Infiniti arény. „Domáca hala nám veľmi pomohla. Každý si teraz povie, že sme tam mali hrať od začiatku. Asi je to pravda, ale už to aj tak nevrátime. Diváci sú k nám bližšie, atmosféra je búrlivejšia a hrá sa nám lepšie,“ priznala skúsená rozohrávačka.

Slovenský šampión má po ôsmich zápasoch výrazne negatívnu bilanciu 2 – 6 a šanca na postup do play off je napriek cennej výhre nad tureckým klubom už len teoretická. „Chceli sme vyhrať a dokázať sami sebe, ale najmä divákom, že vieme hrať basketbal. Ukázali sme bojovnosť, ktorá nám v predošlých súbojoch chýbala. Nastali nejaké zmeny, ktoré družstvu prospeli. Povedali sme si čosi v šatni a aj to sa prejavilo, z čoho mám veľkú radosť. Potrebovali sme sa odraziť od dna. To je pre nás dôležité. Nie myslieť na to, či môžeme alebo nemôžeme postúpiť ďalej. Musíme hrať takto aj v ďalších stretnutiach a uvidíme, ako sa to vykľuje,“ myslí si najvýraznejšia opora družstva, so 16 bodmi najlepšia strelkyňa zápasu.

Len o jeden menej nastrieľala pivotka Langhornová a štyrmi presnými trojkami sa zaskvela novicka Rodgersová. „Sugar (Rodgersová) vhodne zapadla do družstva, aj keď mala ešte trochu problém so signálmi. Je strelkyňa. Vedeli sme o tom a chceli sme to využiť. Kvôli tomu sem prišla. Chytila sa prvou strelou a bolo to od nej super,“ poznamenala Žirková.

Košičanky sa najbližšie predstavia v stredu o 20.00 v Mon­tpellieri, o týždeň neskôr nastúpia v Kursku a doma privítajú 4. februára o 18.00 USK Praha.

Rodgersová: Diváci boli skvelí

Prišla, videla a zvíťazila. Nová hráčka Good Angels Košice Ta'Shauna Rodgersová absolvovala so spoluhráčkami pred zápasom s Galatasarayom len dva plnohodnotné tréningy, no na palubovke ju bolo napriek tomu cítiť. Premenila prvé štyri strelecké pokusy – všetky za tri body – a nakoniec prispela k výhre 59:50 dvanástimi bodmi, troma doskokmi a jedným blokom. „Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Chceli sme vyhrať a podarilo sa nám to. S výsledkom som teda veľmi spokojná,“ priznala po svojej premiére v drese Košíc.

Čo bolo v zápase najdôležitejšie?
V tretej tretine sme síce zaznamenali výpadok, ale dôležité je, že sme sa dokázali vrátiť do zápasu. Zvládli sme ho k spokojnosti nás i fanúšikov. Tí boli skvelí!

Ako ste sa cítili na palubovke?
Mojou úlohou je skórovať a som rada, že som prispela k výhre bodmi. Viem, že dievčatá sa na mňa v tomto smere spoliehajú a nechcela som ich sklamať. Tréner ma nabádal k streľbe, a tak som strieľala. Som strelkyňa, to je moja práca. Samozrejme, som pripravená robiť všetko, čo odo mňa tréner bude žiadať. Rada sa zhostím aj iných úloh.

Ako vás prijala kabína?
Veľmi sa mi v tíme páči. Všetci v družstve hovoria anglicky a to mi situáciu výrazne uľahčuje. Naozaj sa tu cítim výborne.

Stihli ste sa už v krátkom čase oboznámiť s hernými signálmi družstva?
Rozhodne som ešte všetky nepoznala, nerozumela im. Potrebujem ešte minimálne týždeň, aby som si zvykla.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Euroliga basketbalistiek #Zuzana Žirková #Ta'Shauna Rodgersová