Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Prahe potešili mladé hráčky. Opory sklamali

Nezabrali im hráčky, od ktorých sa to najviac očakáva. Už v prvej štvrtine sa ukázal citeľný rozdiel v sile a forme oboch družstiev. Hosťujúce Good Angels sa viditeľne trápili a trénerka domácich Natália Hejková mohla dať príležitosť aj basketbalistkám, ktoré toho v Eurolige zväčša veľa nenahrajú.

04.12.2014 19:32
Asjha Jonesová Foto:
Asjha Jonesová.
debata

Zverenky Maroša Kováčika prehrali v piatom stretnutí euroligovej sezóny na palubovke USK Praha vcelku jednoznačne 57:76 (25:40), keď nezvládli najmä prvú štvrtinu. Na konte tak majú popri štyroch prehrách jediné víťazstvo a v tabuľke A-skupiny im patrí predposledné šieste miesto. Siedmy je šampión z minulej sezóny Galatasaray Istanbul s hrozivou bilanciou 0 – 5. USK sa posunulo na druhú priečku za Jekaterinburg.

„Veril som, že Pražanky potrápime trochu viac. No nezachytili sme úvod a po prvej štvrtine bolo viac-menej rozhodnuté. Pozitívom sú aspoň minúty, ktoré odohrali mladé slovenské hráčky Bálintová a Kiššová. Obe do toho dali všetko a boli azda jediné naše hráčky, ktoré naozaj bojovali. Aj Bärová konečne potvrdila, že má na to, aby hrala Euroligu. Sklamali všetky tri hráčky, od ktorých si najviac sľubujeme – Phillipsová, Jonesová a Žirková. Phillipsová síce hrala so sebazaprením, ale aj tak musí družstvu pomôcť viac. Na Zuzku Žirkovú si dávajú všetci súperi najväčší pozor, výborne ju bránia a ona sa na ihrisku trápi. Som však presvedčený, že jej chvíle v sezóne ešte prídu a z krízy sa dostane,“ tvrdí generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Košičanky sa od začiatku sezóny potýkajú s veľkými problémami pod košom. Citeľne im chýba Crystal Langhornová, ktorá mala zastávať pozíciu centra, no pre zdravotné problémy ju v kádri slovenského majstra nahradila rekonvalescentka Asjha Jonesová. Tá však nie je typ na rovnakú pozíciu, tlačí sa totiž ďalej od koša.

„Angažovanie Asjhy bolo z núdze cnosť. Preto pod košom horíme. Nemáme hráčku, ktorá by tam bola ochotná pobiť sa o loptu. Navyše nedávame spod koša ani dosť bodov. Jonesovej sa pred Vianocami končí zmluva a uvidíme, ako na tom bude po októbrovej operácii Langhornová. Ak by nám mohla pomôcť, nahradí Asjhu,“ vysvetľuje Jendrichovský.

Vzhľadom na kvalitou nabitú euroligovú skupinu hovorí od začiatku sezóny najmä o skúsenostiach, ktoré naberú mladé slovenské hráčky v kádri. Stále sa však nevzdáva ani nádeje na postup zo skupiny. „Aj kvôli našim divákom musíme až do konca bojovať. Na postup by mohli stačiť aj štyri výhry, čo ešte nie je nedosiahnuteľný výsledok,“ naznačuje a vracia sa k výkonu Bálintovej a Kiššovej: „Na Barči je stále vidieť progres. Martina robí takmer všetko dobre – paradoxne zvláda tie náročnejšie veci, bráni, hrá agresívne, len nedáva koše. Príliš panikári. No časom to zlomí a začne svoje príležitosti premieňať.“

Najbližšie sa Košičanky v Eurolige predstavia na budúci týždeň v stredu o 18.00 proti hviezdnemu Jekaterinburgu. Po predošlých troch prehrách v Steel aréne sa nedá očakávať návšteva ani zďaleka podobná tej z vlaňajška (7855 divákov), no vedenie klubu verí, že aspoň stabilných 2500 fanúšikov si cestu do hľadiska nájde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Good Angels Košice