Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa pre mužský basketbal: Gavel môže opäť hrať za Slovensko

Basketbalista Anton Gavel z Bayernu Mníchov môže opäť reprezentovať Slovensko. Štvornásobný najlepší basketbalista SR Gavel (2005, 2010 - 2012) získal vlani občianstvo Spolkovej republiky Nemecko, čím stratil i možnosť nastupovať v národnom výbere Slovenska.

27.11.2014 14:42
gavel, sekulic Foto:
Anton Gavel (vpravo).
debata

„Tak, ako sme avizovali v lete počas reprezentačných zrazov, začali sme celý administratívny postup na udelenie slovenského občianstva pre Antona Gavela, ktorý ho stratil pre prijatie toho nemeckého. Tono musel predložiť mnoho dokladov a prakticky absolvovať celý administratívny postup. Tu by som sa chcel poďakovať Beate Kozmonovej za pomoc pri realizovaní celého procesu. Anton Gavel papierovo môže hrať za Slovensko,“ skonštatoval na webe Slovenskej basketbalovej asociácie slovakbasket.sk Roman Adamčík, manažér reprezentačného družstva.

Anton Gavel (nar. 24. októbra 1984) sa dostal do Nemecka už ako 16-ročné „ucho“. Hral za Karlsruhe (2001 – 2004), odtiaľ putoval do Giessenu a dve sezóny patril medzi mladé hviezdy bundesligy. Dres Bambergu si obliekal s prestávkami od jesene 2009 do konca sezóny 2013/2014, medzičasom pôsobil v Španielsku a Grécku. Od leta 2014 je hráčom Bayernu Mníchov. Vyhlásili ho za najlepšieho defenzívneho hráča v bundeslige 2011/2012. Ziskom nemeckého pasu už nie je považovaný za cudzinca, čím v čase silnejúcej amerikanizácie bundesligy zvýšil svoju hodnotu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anton Gavel #slovenská basketbalová reprezentácia mužov