Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslavovať budeme až na Vianoce. Ak bude čo

Dosiahli jedno z najcennejších víťazstiev v klubovej histórii. Basketbalistky Good Angels Košice vyhrali v stredu v Istanbule na palubovke úradujúcich euroligových šampióniek nad Galatasaryom najtesnejším rozdielom 68:67 (33:34).

14.11.2014 10:30
Zuzana Žirková Foto: ,
Zuzana Žirková rozhodla o výhre Good Angels Košice v Istanbule 5 sekúnd pred záverečným klaksónom.
debata

„Po nevydarenom domácom vstupe do súťaže s Krakovom je výhra na pôde takého silného súpera obzvlášť cenná. Je to pre nás veľká vzpruha pred ďalším týždňom práce, ktorý vyvrcholí duelom s Montpellierom,“ hovorí kapitánka Košičaniek Zuzana Žirková, autorka víťaznej strely 5 sekúnd pred záverečným klaksónom.

Čo bolo v stretnutí v Istanbule kľúčové?
Išli sme do neho, ako do každého zápasu – s tým, že chceme vyhrať. Priebeh bol celkom vyrovnaný, domáce sme nepustili do výraznejšieho náskoku. Keby viedli o dvadsať bodov, už by sme asi nemali šancu niečo so zápasom spraviť. V závere sme sa na ne dotiahli a mali aj kúsok šťastia. Vychádzali nám niektoré pripravené akcie i streľba z diaľky. Výborne zahrala Erin Phillipsová. Bola kľúčovou postavou duelu.

Po súboji s Krakovom ste kritizovali niektoré spoluhráčky za prístup. Vzali si vaše slová k srdcu?
Myslím si, že všetky pochopili, že náš výkon nebol v poriadku. Zobrali to a v Istanbule sme už hrali diametrálne odlišne.

Dlho sa vám v zápase strelecky nedarilo. Nemátalo vás to pred poslednou útočnou akciou vášho tímu, ktorá bola pripravená pre vás?
Neovplyvnilo ma to. Vyšlo to na mňa a chcela som rozhodnúť. Vedeli sme, že už nemáme čo stratiť. Nechceli sme hrať predĺženie, preto sme urobili akciu za tri body. Potom ešte prišiel veľmi dôležitý blok Magdaleny Zietarovej. Možno tam bol aj náznak ofenzívneho faulu, ale arbitri sa rozhodli do poslednej akcie nezasahovať a nezapískali faul ani na jednu stranu.

Stihli ste cennú výhru nejakým spôsobom aj osláviť?
Tešili sme sa na palubovke. Teraz ideme ďalej. Oslavovať môžeme na Vianoce. Ak budeme mať dosť víťazstiev.

Pomôže vám víťazstvo aj pri nalákaní väčšieho počtu divákov do Steel arény?
Verím, že áno. Výkonom proti Krakovu sme niektorých divákov istotne stratili, ale verím, že týmto víťazstvom sme ich ešte viac získali na svoju stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Euroliga #Zuzana Žirková