Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter sa pokúsi skompletizovať zlatý hetrik. Pomôže mu Rón i Miloševič

S nevšedne širokým kádrom, až desiatimi Slovákmi v ňom vrátane naturalizovaného Nenada Miloševiča a novým trénerom Františkom Rónom vstúpi do Slovenskej basketbalovej ligy 2014/2015 obhajca titulu BK Inter Incheba Bratislava.

01.10.2014 17:03
Inter Bratislava Foto: ,
Hráči Interu Bratislava.
debata

Z majstrovského kolektívu v „žlto-čiernom“ drese zostali Martin Rančík, Ondřej Starosta, Martin Bílik, Stanislav Baldovský, Nenad Miloševič, Jaroslav Musil, Andrej Kuffa a Marek Otčenáš. Novými tvárami na Pasienkoch sú chorvátsky rozohrávač Petar Babič (roč. nar. 1985) a americký krídelník Jordan Dykstra (1991).

„Disponujeme kvalitným kádrom, ktorý nás oprávňuje znova mať najvyššie ambície. Teší nás, že sme udržali jadro úspešného kolektívu a doplnili tím o ďalších Slovákov – Petra Sedmáka, Petra Šimeka a Viliama Kosu. To je cesta, ktorou sa uberáme, veď napríklad Sedmák s Martinom Rančíkom majú u nás zmluvy na dve sezóny. Boli by sme radi, ak by sme v blízkej budúcnosti nemuseli v kádri robiť zmeny, ale niekedy jednoducho hráč dostane lepšiu ponuku, ako napríklad náš doterajší kapitán Justin Graham, o ktorého zotrvanie sme mali záujem,“ informoval na stredajšej tlačovej besede generálny manažér klubu Michal Ondruš.

Trénerskú štafetu po Olegovi Meleščenkovi prevzal český odborník František Rón (nar. 13. novembra 1960), s Pezinkom a Levicami dovedna štvornásobný majster SR, ktorý naposledy viedol Komárno.

„Je to pre mňa ďalšia výzva, na tlak a vysoké očakávania som zvyknutý. Motivuje ma to,“ poznamenal 53-ročný kouč, ktorému robili vrásky zranenia hráčov. „Nie som preto spokojný s prípravou, hoci jej program aj súperi boli veľmi dobrí. Niektorí naši hráči reprezentovali, čo ma teší, ale len veľmi málo sme mohli trénovať v plnom počte,“ dodal Rón.

BK Inter Incheba Bratislava sa po dvanástich rokoch stal prvým tímom v najvyššej slovenskej mužskej basketbalovej súťaži, ktorý obhájil majstrovský titul. „Žlto-čierni“ vo finále ročníka 2013/2014 triumfovali nad BC Prievidza 4:0 na zápasy, keď po dvoch domácich víťazstvách tretí a štvrtý duel na Hornej Nitre pre zranenie rozhodcu predmetom z hľadiska vyhrali kontumačne 20:0.

Interisti budú domáce zápasy hrávať v Hant aréne tradične o 18.00 h a všetky v základnej časti sa uskutočnia cez víkend, zväčša v sobotu. Cena jednorazového vstupného 3 eurá sa nezmenila, permanentka stojí 60 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #BK Inter Incheba Bratislava #František Rón