Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gavel zostáva v Nemecku, na dva roky ide do Bayernu

Kariéra slovenského basketbalistu s nemeckým občianstvom Antona Gavela bude pokračovať v krajine, ktorej pas získal, ale už nie v tíme štvornásobného majstra Brose Baskets Bamberg.

21.06.2014 13:30
Anton Gavel Foto:
Anton Gavel.
debata

Dvadsaťdeväťročný combo rozohrávač (nar. 24. októbra 1984 v Košiciach, výška 189 cm) podpíše s konkurenčným Bayernom Mníchov zmluvu na dve sezóny, počas ktorých by mal zinkasovať 1,2 milióna dolárov. Informujú o tom viaceré špecializované we­by.

Bavorský účastník Euroligy je čerstvý ligový šampión a po vzore španielskych gigantov FC Barcelona či Real Madrid sa už dlhšie netají snahou vybudovať špičkové mužstvo aj v inom športe ako je futbal. V napĺňaní tohto sna mu má pomôcť aj odchovanec Svitu.

Gavel dosiahol v uplynulej sezóne priemer 12,4 bodu a 3,5 asistencie na jeden duel, medzi najužitočnejšími hráčmi Beko BBL bundesligy obsadil 3. priečku a navyše sa dostal aj do prvého tímu hviezd ligy. Jeho Bamberg však ako obhajca titulu vypadol hneď v prvom kole play-off a v tíme nezostal po zemetrasení kameň na kameni.

Štvornásobný najlepší basketbalista SR Gavel (2005, 2010 – 2012) si obliekal dres Bambergu od jesene 2009, získal s ním okrem štyroch titulov aj mnohé individuálne pocty. Vlani skraja roka získal občianstvo Spolkovej republiky Nemecko a už nie je považovaný za cudzinca, čím v čase silnejúcej amerikanizácie bundesligy zvýšil svoju hodnotu. V minulosti hral v tejto krajine za Karlsruhe a Giessen, v Španielsku si obliekal dve sezóny dres Murcie a v Grécku bol rok v Arise Solún.

debata chyba