Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Basketbalový Inter neteší záver finále, cíti sa poškodený

BK Inter Incheba Bratislava sa po dvanástich rokoch stal prvým tímom v najvyššej slovenskej mužskej basketbalovej súťaži, ktorý obhájil majstrovský titul.

12.05.2014 14:42
basketbal, Inter, muži Foto: ,
Basketbalisti Interu Bratislava.
debata

„Žlto-čierni“ triumfovali nad BC Prievidza 4:0 na zápasy, keď po dvoch domácich víťazstvách tretí a štvrtý duel na Hornej Nitre vyhrali kontumačne 20:0.

Ako je známe, neodohraný tretí súboj na Hornej Nitre pre zranenie rozhodcu Petra Karniša počas predzápasového ceremoniálu Hracia komisia SBA skontumovala, keďže arbitra trafila jedna z veľkého množstva roliek do registračnej pokladne hodených z hľadiska. Prievidžania považovali trest, ktorý navyše zahŕňal odohranie dvoch stretnutí bez divákov a pokutu 2500 eur, za pritvrdý, a preto v sobotu nenastúpili na štvrtý duel, ktorý sa znova skončil kontumáciou.

„Prvé dva zápasy v Bratislave sme vyhrali a do Prievidze sme cestovali za stavu 2:0 s cieľom zvíťaziť v ďalších dvoch a takisto ako v prvom a druhom kole play-off ukončiť sériu výsledkom 4:0. Dostavili sme sa riadne k tretiemu zápasu finálovej série, počas ktorého došlo k udalosti, ku ktorej sa už nemá zmysel vyjadrovať. V ostatných dňoch a hodinách prebehla aj v médiách široká diskusia k vzniknutému problému. Zápas ukončili po zranení priameho účastníka zápasu, t.j. rozhodcu, v dôsledku hádzania nebezpečných predmetov na hraciu plochu. Následne ho skontumovali. Výrok HK SBA nebudeme komentovať. Zobrali sme na vedomie, že stav série bol v tom momente 3:0 pre Inter a normálne sme sa pripravovali na ďalšie stretnutie. V sobotu dopoludnia družstvo absolvovalo riadny tréning a štandardnú predzápasovú prípravu. Na štvrtý finálový zápas sme sa riadne dostavili, prišli sme ho hrať a vyhrať. Takisto ako deň predtým sme ho chceli vyhrať na ihrisku. Súper sa, bohužiaľ, nedostavil. Zápas opäť skontumovali. Stav série je tým pádom 4:0 a je ukončená. Inter sa stal majstrom, hoci Prievidza má ešte priestor na odvolania v rámci predpisu o odvolacom a námietkovom konaní. Nás, samozrejme, neteší, že finálová séria mala takýto priebeh. Určite by sme ju radšej vyhrali na ihrisku a sme presvedčení, že by sme boli úspešní, čo nakoniec naznačil aj úvod série. Takto získaný titul by nás určite tešil viac, ale situácia sa vyvinula ináč,“ uvádza sa v stanovisku bratislavského klubu, ktorý sa takisto cíti byť dotknutý.

„K priebehu tretieho a štvrtého stretnutia finálovej série môžeme len konštatovať, že sme to práve my, kto sa cíti poškodený medializovanými informáciami. Celý rok sme tvrdo pracovali, vyhrávali a smerovali k jedinému cieľu – a ten sme dosiahli. Na priebeh tretieho a štvrtého stretnutia nemal Inter žiadny vplyv, boli sme v úlohe štatistov a namiesto basketbalu sme očakávali, aký vývoj bude mať vzniknutá situácia. Odmietame tvrdenia, že sme si titul nezaslúžili, nakoľko problém vznikol v dôsledku nezvládnutej situácie v prievidzskej športovej hale a spôsobili ho fanúšikovia domáceho tímu. Je to moment, ktorý sa môže stať komukoľvek a opäť sa ukázalo, aké dôležité je zabezpečiť usporiadateľskú službu a maximálnu bezpečnosť priamych účastníkov zápasu. Inter pricestoval do Prievidze hrať a vyhrať,“ dodáva stanovisko BK Inter Incheba Bratislava, ktoré sprostredkovala internetová stránka Slovenskej basketbalovej asociácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #extraliga #Inter Bratislava