Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Basketbalová fraška: Prievidza nenastúpi na štvrtý finálový duel

Basketbalový klub BC Prievidza sa rozhodol nenastúpiť na sobotňajší štvrtý finálový duel extraligy mužov proti BK Inter Incheba Bratislava, ktorý naplánovali na 18.00 h.

10.05.2014 15:18
debata (4)

Dôvodom je incident z piatkového tretieho zápasu, ktorý ešte pred jeho začiatkom zrušili pre zranenie rozhodcu Petra Karniša. Zasiahla ho jedna z veľkého množstva roliek do registračnej pokladne hodených z hľadiska. Hracia komisia SBA rozhodla o kontumácii duelu, finančnej pokute a odohraní dvoch domácich stretnutí Prievidze bez divákov.

Oficiálne stanovisko Prievidze

„Uvedenú situáciu v žiadnom prípade nepovažujeme za inzultáciu. Vychádzame pritom z výkladu Disciplinárneho poriadku SBA (schválený 16. júna 2012, pozn.), odsek X. – Definície, články 28. a 29., kde je jasne definovaná inzultácia a miery inzultácie. Technický komisár a prvý rozhodca stretnutia nevyvinuli žiadnu snahu, aby sa aj napriek tejto udalosti finálové stretnutie odohralo v zmysle Hracieho poriadku SBA (schválený 28. júna 2013) Článok 3. Technické ustanovenia, konkrétne bod 3.5.9 ‚Usporiadateľ i rozhodcovia sú v každom prípade povinní vyčerpať všetky možnosti na odohranie stretnutia.‘ Rozhodcovia a technický komisár sa na 45 minút zavreli do šatne a nekomunikovali s hlavným usporiadateľom, ani zástupcami oboch klubov o predmetnej situácií. Následne rozhodli o zrušení zápasu. Neskôr hracia komisia SBA rozhodla o kontumácii stretnutia v prospech Interu Bratislava, odohratí nasledujúceho finálového zápasu v Prievidzi (a prípadného ďalšieho na palubovke BC Prievidza) bez účasti divákov a finančnej pokute 2500 eur. Domnievame sa, že hracia komisia SBA svojím nezodpovedným a unáhleným rozhodnutím hrubo znevážila prácu trénerov, hráčov, realizačných tímov a sponzorov oboch klubov a okrem toho BC Prievidza spôsobila nemalú spoločenskú a aj finančnú ujmu. Z vyššie uvedených dôvodov sa klub BC Prievidza rozhodol nenastúpiť na štvrtý finálový zápas Slovak SPORT TV BC Prievidza – Inter Bratislava dňa 10. mája 2014 so začiatkom o 18.00 h. Žiadame o korektné prehodnotenie rozhodnutia HK SBA a pokračovanie finálovej série tretím zápasom za účasti divákov. Sme presvedčení, že udelená pokuta 2500 eur je dostatočne vysoká,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku BC Prievidza.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #BK Inter Incheba Bratislava #BC Prievidza