Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martin Rančík: Trúfam si byť oporou

Krídelník Martin Rančík sa vracia do tímu basketbalistov bratislavského Interu. V minulej sezóne mu výrazne pomohol k titulu, v tejto by to rád zopakoval.

07.01.2014 20:58
Martin Rančík Foto: ,
Martin Rančík.
debata

Chce si napraviť chuť po nevydarenom trojmesačnom angažmáne v Nymburku, tíme českého majstra, kde pôsobí aj jeho mladší brat Radoslav.

Čakali ste od pôsobenia v Nymburku viac?
Mám ďalšiu skúsenosť. Žiaľ, nedostal som príležitosť, ale zasa som sa naučil vnímať basketbal z iného pohľadu – z persperktívy trénera.

Prevláda sklamanie?
Sklamanie… Vôbec som nedostal príležitosť hrať, takže nemôžem hovoriť o sklamaní. Urobil som všetko, aby som si príležitosť zaslúžil, ale nedostal som ju. Všetko zlé je na niečo dobré. Z hernej stránky angažmám v Nymburku vôbec nesplnil moje očakávanie. Chcel som si zahrať Eurocup, VTB ligu, dostať sa naspäť do kvalitných súťaží a využiť ich ako odrazový mostík.

Vyčítal vám niečo tréner?
Nymburk ma bral ako náhradu za Pagea, ktorý mal zranené koleno. Deň predtým ako som prišiel, zistili, že jeho zranenie nie je také vážne, ako predpokladali. Tréner mi povedal, že som tu na krátko a pokiaľ hráči, ktorých on podpísal, budú zdraví, nemôže mi dať veľa príležitostí. Tak sa aj stalo.

Bude náročné naskočiť do rozbehnutého Interu?
Pravidelne som nehrával, stratil som tri mesiace. Nymburk má nahustený program, tréningy sú udržiavacie. Som trošku mimo rytmu i kondície. Potrebujem nejaký čas, ale tým, že som s Interom pred odchodom mesiac a pol trénoval, niektoré signály sú mi familiárne. Tímu sa darí, je na čele tabuľky, nie som pod tlakom. Dúfam, že sa čoskoro dostanem do herného rytmu a pohody. Do začiatku play off, najdôležitejšej fázy súťaže, ostávajú dva mesiace.

V minulej sezóne ste patrili k lídrom tímu. Trúfate si ním byť aj teraz?
S tým nemám problém. Svoje miesto v tíme si vybudujem. Teraz je dôležité, aby som tímovú energiu nenabúral, ale ešte ju podvihol. V play off si trúfam byť jedným z najdôležitejších článkov tímu.

V minulej sezóne ste získali titul s Interom, v tejto ste začali v tíme českého majstra. Môžete porovnať podmienky?
Odkedy sa Inter odpojil od Slovnaftu, je mladý klub. Učí sa, chce napredovať. Nymburk už niečo dosiahol, po organizačnej i finančnej stránke je na vyššej úrovni.

Uvažujete ešte o pôsobení v zahraničí?
Určite. Cítim sa dobre, presvedčil som sa o tom na tréningoch medzi výbornými hráčmi v Nymburku. Fyzicky som nemal problém udržať tempo. Pokiaľ bude zdravie poslúchať, budem sa o to pokúšať. Mám tridsaťpäť rokov, môj regeneračný čas sa spomaľuje.

Kedy nastúpite za Inter?
V stredu proti Prievidzi. Aký priestor dostanem, závisí od trénera. Neovládam ešte herný systém, no pozitívnou energiou a nasadením v obrane chcem mužstvu pomôcť na stopäťdesiat percent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Rančík #Inter Bratislava