Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Košíc sa hanbil. Hráčkam bolo ľúto

Ani na tretí pokus nezrušili prekliatie Steel arény. Naopak, potvrdili, že proti Bourges sa im vôbec nedarí.

19.12.2013 16:34
Good Angels Košice, Bourges Foto: ,
Košičanky hnalo vpred 8574 fanúšikov.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice síce prilákali na stredajší euroligový duel proti silnému francúzskemu družstvu rekordnú návštevu v histórii súťaže (pôvodný údaj 8762 divákov organizátori po stretnutí upravili na 8597, predošlé maximum 8500 z Istanbulu však napriek tomu prekonali), no fanúšikom príliš radosti nedopriali.

Po kostrbatom výkone, ktorému chýbala strelecká úspešnosť, tvrdšia obrana i kus srdiečka, podľahli výborne hrajúcemu Bourges vysoko 61:77 (28:37).

„Nechápem, že ak sa na nás príde pozrieť viac ako 8500 divákov, niektoré dievčatá nie sú po zápase unavené. Ja ako hráč by som sa hanbil… Som sklamaný z prístupu niektorých zahraničných hráčok, neboli osobnosťami. Musíme z toho vyvodiť dôsledky. Robili sme nezmyslené chyby a nedokázali sme ich napraviť. Hráčky Bourges mali netradične vyokú úspešnosť streľby, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. Súper hrá vždy len toľko, koľko mu dovolíte,“ neskrýval veľké sklamanie i hnev kouč Košičaniek Maroš Kováčik.

„Aby sme uspeli proti tak silnému tímu, ako má Bourges, musíme mať na palubovke viac ako len tri hráčky, ktoré chcú hrať. Piersonová, Bojovičová a Kupčíková tiež urobili nejaké chyby, ale aspoň hrali so srdcom,“ doplnil trénera generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský.

K prvej polovici euroligovej sezóny, po ktorej majú Good Angels na konte tri výhry a dve prehry, dodal: „Teraz prevláda sklamanie, ale sezónu máme stále dobre rozohranú. Na výhodu domáceho prostredia v play off potrebujeme šesť víťazstiev, takže potrebujeme ešte tri. Doma hráme proti Schiu a Kayseri, u ktorých sme vyhrali, a ešte musíme vyhrať v Györi,“ vysvetlil.

Aj zvyšné dva domáce duely základnej skupiny Euroligy by mali Košičanky odohrať v Steel aréne, Jendrichovský je však v prípade veľkého poklesu návštevnosti pripravený vrátiť sa späť do Infiniti arény.

„Veľmi túžim, aby sme s podporou toľkých divákov vyhrali veľký zápas, ale niektoré veci nedosiahnete, aj keď veľmi chcete. Ak záujem medzi ľuďmi opadne a nezlomíme prekliatie Steel arény, skromne sa vrátime domov,“ tvrdí. Good Angels prehrali aj v dvoch predošlých zápasoch vo veľkej aréne – pred troma týždňami s Jekaterinburgom a pred šiestimi rokmi so Spartakom Moskva.

Kapitánka Lucia Kupčíková neskrývala sklamanie. Bolo jej ľúto, že prehrou s Bourges si dievčatá samé odlákali fanúšikov z naplnenej haly. „Obávam sa, že na Kayseri nepríde toľko ľudí, ako teraz. Proti Jekaterinburgu sme hrali omnoho lepšie, chceli sme na to nadviazať, ale nepodarilo sa nám to. Teší nás, koľko ľudí prišlo,“ hovorila reprezentačná krídelníčka.

„Sme veľmi sklamané najmä preto, koľko energie vložili ľudia z klubu do organizácie tohto zápasu. Súper však bol jednoznačne lepší,“ priznala Planette Piersonová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #basketbal #Good Angels Košice #Bourges