Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sukne nenosím, vraví najlepšia basketbalistka planéty

Do Košíc v stredu spolu s najlepším tímom Európy Jekaterinburgom zavítala aj najlepšia basketbalistka sveta. Ročný príjem 31-ročnej Američanky Diany Taurasiovej milión eur je na úrovni rozpočtu celého klubu Good Angels Košice.

27.11.2013 12:11
Diana Taurasi Foto:
Diana Taurasiová.
debata

„Košičanky hrajú dobrý basketbal. Vyšiel im vstup do Euroligy, vyhrali oba zápasy. Podarilo sa im poskladať veľmi kvalitné družstvo, ktoré sa vezie na vlne z vydareného predošlého ročníka,“ hovorila pred basketbalovým sviatkom v Košiciach.

Jekaterinburg je momentálne najlepší tím v Európe, možno i na svete. Dá sa porovnať jeho sila s národným tímom USA?
V oboch družstvách hrajú Candice Parkerová, Sue Birdová aj ja (smiech). V reprezentácii i Jekaterinburgu máme najlepšie podkošové hráčky na svete. V mnohom sú si tímy podobné, v oboch sa snažíme z roka na rok zlepšovať.

Ako by mohol dopadnúť vzájomný súboj?
Záležalo by na tom, za koho by nastúpili Candice a Sue (smiech).

Počas kariéry ste už vyhrali azda všetky trofeje, ktoré ste mohli. Máte tri zlaté olympijské medaily. Láka vás štvrtá, ktorou by ste sa vyrovnali krajanke Lise Leslieovej?
Veľmi túžim pridať v Brazílii ďalšiu. Nastupovať za reprezentáciu je pre mňa stále obrovský česť a olympiáda je ešte výnimočnejšia. Mala som šťastie, že som sa mohla zúčastniť na olympijských hrách už trikrát. Najbližšie nás však čakajú majstrovstvá sveta, ktoré chceme tiež vyhrať.

Hovoria o vás, že ste Michael Jordan v sukni. Ako na to reagujete?
Nenosím sukne (smiech). Je skvelé, keď vás porovnávajú s najlepším hráčom histórie. Vnímam to ako ocenenie toho, čo som dosiahla a mojich schopností.

Diana Taurasiová v akcii v drese Phoenixu Mercury. Foto: SITA/AP, David Kadlubowski
Diana Taurasiová Diana Taurasiová v akcii v drese Phoenixu Mercury.

Považujú vás za najlepšiu hráčku na svete. Kto je vaše číslo jeden?
Ťažko povedať, po palubovkách behá toľko skvelých hráčok, že si nedokážem vybrať. Každú noc môže byť najlepšia iná z nich.

Mali ste nejaký vzor, keď ste boli mladšia?
Som z Los Angeles, takže jednoznačne Magic Johnson. Som veľký fanúšik Lakers a Magic bol fenomenálny.

Takže označenie Magic v sukni by sa vám páčilo viac?
To beriem (smiech). Keď som bola mladšia, menej som strieľala a viac tvorila hru.

Máte súperku, proti ktorej vyslovene nerada nastupujete?
Je veľa veľmi silných protihráčok, proti ktorým sa hrá ťažko, ale milujem hrať proti každej z nich. Beriem to ako výzvu.

O slovenskej trénerke Natálii Hejkovej ste povedali, že je jedna z najlepších, ktorá vás viedli. Platí to stále?
Nata bola moja prvá trénerka v Spartaku. Vždy mala dokonale pod kontrolou zápas a presne vedela, čo od ktorej hráčky potrebuje. Navyše je nie len skvelý kouč, ale aj vynikajúci človek. Potešilo by ma, keby sa prišla pozrieť na zápas.

Ostali ste spolu v kontakte?
Raz za čas si napíšeme mail. Naposledy som ju videla asi minulý rok. Dávnejšie sme sa nerozprávali, ale vždy keď sa stretneme, je to zábava.

V septembri pútal veľkú pozornosť váš bozk so Seimone Augustusovou počas jedného zo zápasov vo WNBA. V zámorí ho označili za najpamätnejší bozk v basketbale, odkedy Isiah Thomas pobozkal pred duelom NBA Magica Johnsona. Ako to vnímate?
Páči sa mi to. Takže Seimone je vlastne Isiah Thomas (smiech). Je to moja dobrá kamarátka. V tom momente som mala pocit, že potrebujem bozk. Prehrávali sme asi o dvadsať bodov a trošku lásky nikdy neuškodí.

Bozk Diany Taurasiovej so Seimone Augustusovou vo WNBA

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Jekaterinburg #Diana Taurasiová